Höst!

Ja, nu går det väl inte att missa att det blivit höst!!?  Minusgrader på nätterna här nu. 2 mornar har jag fått skrapa rutorna när jag kör barnen till skolan! Usch och tvi... Min bil är inte vinterrustad för 5 öre. Har inte råd att fixa den heller. Hm... Kanske ska köpa en billig skrutt bil över vintern?? Nåja, det löser väl sig för hoppningsvis.

Känner att jag har tagit åt mig liiite för mycket nu! Min hjärna kokar och jag får blackouter i tid och otid. Senast igår på Engelska lektionen!! Det stog HELT still när jag skulle skriva. Enkla simpla saker... Ett tecken på stress?? Ääh, sånt har jag inte tid med. Kan ju inte sluta leva när det blir lite mycket heller.

Akitas tass börjar läka nu, tack än en gång Petra för lån av skor till henne. Funkar jätte bra! Idag blir det lite skola igen. Svenska dag... Har precis skickat in ett referat. Tycker det är så svårt att skriva ner det man vill ha sagt i ett kort och kompakt format! Här fick vi använda max 350-400 ord, tror jag tillslut lyckades få ner det till 392 ord! Preciiiis på gränsen med andra ord! Återstår väl att se om det blir IG!!! :)

Igår var jag och Linnea in till stan för att handla nya kläder till henne! Vi mötte upp min mamma med. Så nu har hon nya kläder minsann! Av sin pappa fick hon en väska, nya finstövlar. Av mig fick hon en Ullkappa, jeansleggings, skjorttunika, linne+top och ett par innegympa skor. Mamma köpte byxor, en tunika och en stickad tröja, av min syster fick hon jeans. Nedrans unge om hon säger att hon inte har några kläder nu!!

 
  
 

Shut up, and sleep with me....



Helt Underbar!! :)
Nostalgi....


Brrr....

Burr va det var kyligt här när jag kom hem idag! Har nu tänt en liten brasa i kaminen och lyssnar när det sprakar... Först vill jag tacka dig Petra för en mysig och trevlig stund på Kupolen!! Å Tack Pontus för att jag fick testa och köra Värsting Audin!!! :))) Fick även låna lite skor av Petra till Akita så hennes tass ska få läka helt! Fungerar kanon bra än så länge. 

Efter kupolen åkte jag och Nathalie till syster och Pär i Blge där det bjöds på Grillade rävbän och strips med B-sås! Efterrätt hade syster lyckats greja med,, mäktigt som attans!! :)) Blev oxå dopp i baljan!! Var riktigt mysigt att ligga där i det varma vattnet på kvällskvisten. Vi spelade lite spel och drack lite gott... Eller det gjorde jag iaf! :P
Till slut somnade både syster och Pär i soffan medan jag var pigg å vaken, men det var trevligt iaf. Idag blev det att åka buss hem, då jag fick skjuts av Petra in. Det var väääldigt länge sen jag åkte buss kan jag säga, men det gick bra, trots byte i Falun. 

Handlade "bara" 2 nya skuggor från Makeup Store när jag var på kupolen!! :)) Har helt och hållet förälskat mig... Denna gång blev det plommonfärgat!!

Diva

 


Sibiria.



Skitsnygga färger tycker jag iaf! :)) Roligt att leka med smink...




Borlänge borlänge borlänge....

YES! Idag drar jag till Borlänge! Först ska jag gå på Kupolen med PETRA!! Weeeiiii!!! Var hur länge sen som hellst som jag träffade henne nu! Ska bli jätte roligt. Ska passa på att gå på Lagerhaus!! Efter det så ska jag åka till min syster och Pär och mysa lite... Pär skulle visst fixa mat! Sen blev det kanske lite dopp i baljan! TJOHOOO!!

Jag som hade en så astråkig kväll igår, ska ha det helt underbart idag istället! Hoppas ni alla andra goa underbara läsare får en lika bra lördag som jag!!  KRAMAR OM!!


Se,, jag kan göra fula miner jag med!!! =)


Hej å hå!

Vad kass jag blivit på att uppdatera!! Men, med mitt späckade schema blir det inte många sekunder över.... Jag börjar nästan tvivla på att jag ska klara detta!! MEN, jag är envis som få och detta SKA bara gå! Idag har jag iaf varit till Falun och lämnat av stortösen på stationen. Hon ska ner till sin pappa i Sthlm och hälsa på lite,, fira födelsedag bland annat :)  Ska snart åka och jobba lite igen, sen är jag faktikst LEDIG ända fram till Torsdag! Men, jag har som sagt en hel del pluggande att göra, så det blir nog ingen lugn stund ändå.

Har inte varit ute med Akita i skogen heller på ett tag... Det sista som hände när vi var ute i skogen sist var att hon hoppade ner i en bäck för att dricka och när hon sen kom upp så hoppade hon på tre ben bara. Kom hem och såg att hon skavt/skurit bort en bit på trampdynan!!! Ajajaj,, Har tvättat rent och smörjt med helosansalva. (var det enda jag hade hemma dessvärre) Till på köpet så är hon så envis med sitt slickande och bitande av tassarna när hon varit ute, så hon har svamp... Har nu klippt en massa hår runt tassarna och kletat in potatis mjöl så det inte ska klia så väldans. Har redan blivit mycket bättre. Såret läker och det roströda är inte lika rött längre. Men, hon får ta det lugnt tills såret läkt helt så hon inte river upp det igen.

Men men.... Jaja.... What ever.. ;P
Inga roliga bilder har jag heller.. Sorry!! Men kram på er iaf!!

GRATTIS ÄLSKLING!!!

IDag Fyller Älsklings Linnea hela 11 år!! TÄNK vad tiden rusar på!! Jag har så svårt att föreställa mig att lilla jag varit mamma i 11 år! Har jag verkligen lyckats åstadkomma detta?!  STORA BAMSE KRAMAR till underbara dig Linnea! Jag älskar dig av hela mitt hjärta!!!










Söt som få!! =))  <3


Nytt schema inrullat....

Jaa,, idag har jag varit i skolan! Åkte hemifrån klockan 8 och var hemma en sväng vid 13,10. Alltid lika stressigt och ångestladdat på måndagar när jag lämnar Akita ensam. Var orolig att hon skulle ha stökat och varit allmänt besvärlig här hemma som hon brukar, men dra på trissor... Hon kom lunkandes lugn och fin, gäspandes och pratade lite som hon brukar. Helt cool lugn! GUUD så skönt! Tre dagars i skogen gör susen för hennes nerver! :)

Jag var ut en sväng med pappa igår med, denna gång på jaktmarkerna. Hittade dock inga tillräckligt färska älgspår, så det blev inget ståndskall denna gång. Men Skrotan fick iaf ut och sträcka på benen och nosa sig trött. Gör perfekta cirklar runt om oss, försvinner då och då för att snart komma tbx i 120 och snudda oss vid benen, för att sen ut igen! Den lilla kontakten räcker för henne tydligen! :P  Matte är mäkta stolt!


Idag har jag och Nathalie varit upp på mitt jobb och hämtat ut mitt schema för nästa period! Kommer nu få garanterat jobb till sista november, DET känns jäkligt gött!!! Dock kommer jag nog bli helt slutkörd i huvudet!!!! Kommer jobba uppåt 75-80% i Oktober, och bara EN ledig helg!! Sen studier 100% på det. Nåja,, jag får trösta mig med att det inte är en evighet. Detta SKA jag bara grejja. Pepp pepp!!

Jag och barnen inhandlade färdig mat ikväll, så nu är jag helmätt! Skulle behöva kickboxas känner jag... Bli av med lite överflöd man samlat på sig när man varit "lat" en tid. Nu har ju även fotbollen slutat för denna gång. Nä, ryck upp dig nu tant!! Vi hyrde även en film, En shopaholics bekännelser. En klassisk romantisk komedi, helt ok :) Vi tog en myskväll idag istället för imorgon då jag jobbar. Usch, känns ju sådär att jobba när dotra fyller år, men... Får trösta mig och henne med att jag har råd med en lite dyrare present!! Som för övrigt ska bli en dag på stan med mamma, lite fika och nya kläder som hon får prova ut själv.... 

 
Min 10 åring som snart inte är 10 längre!! 0,05 inatt blir hon 11 år!! :))

BYE!


Besvikelse....

Finns inga ord som kan beskriva hur besviken jag är......   Trodde verkligen mer om dig.

Hur man kan kläcka ur sig något så stort, för att sen bara försvinna ut i tomma intet........



Leave me alone now...


Kräftskiva & älgspår...

Gårdagens kräfskiva blev efter lite "strul" väldigt lyckad! Vi invigde mammas och pappas uterum som de byggt under sommaren... Var riktigt mysigt. Vi lekte lekar och hade allmänt trevligt! Synd att man idag missar avslutningsfesten med BK Tåpaj, men... Det var tydligen bara 4 äkta tåpajjare som kunde komma, så det kanske inte gör ngt. Har jobbat idag från 15:15 till 21:00. Gick bra, en boende hade 90 års kalas idag för släkt och alla boende och personal, riktigt trevligt var det! Så underbara boende där, och personalen går inte av för hackor dom heller! Jag trivs så JÄ-LA bra där uppe! Man växer och utvecklas dag för dag!


På förmiddagen så var jag pappa och Björne ute i skogen med Akita... Vi skulle se om vi stötte på några älgar!! Men, eftersom Akita jagade dem igår, så var sannoliken inte så stor att de skulle vara kvar vid det området, men det skadar ju inte att gå ut i skogen ändå! :) Vi gick ner där vi sett älgarna och släppte henne... Hon drog iväg i full fräs och gjorde cirklar runt omkring. Vi gick sakta in efter en stig i skogen medan Akita var lös. Hon kom med jämna mellan rum tillbaka till oss och drog sedan iväg igen med nosen i backen! Jag som aldrig jagat med hund så, vet ju inte riktigt hur länge de ska vara ute och söka, men enligt pappsen så var det helt perfekt! Hon sökte av runt omkring, inte för långt bort, men inte heller så nära så man kunde se henne. Så höll vi på, hon kom tbx när hon ansåg att hon sökt av tillräckligt, vi kopplade henne och gick en bit till och släppte henne igen....

Synd nog så hittade vi inga färska älgspår så det blev inget ståndskall denna gång! Men, tro inte att jag ger upp så lätt! Jag har en oerhört duktig liten tik, så nu är jag taggad till att göra henne till en riktig älghund!! Det märks så väl att hon har detta i blodet och att hon är super lycklig när hon gör detta!


Idag är jag stolt!

ÄNTLIGEN!! Har inte tid att skriva egentligen, men måste få skryta lite!! Var ute med Akita på förmiddagen, spårade lite älg... På väg hem brakar det till 20 meter från oss, 2 älgar stötte vi som brakade väg i ful fart. Helt i extas var både jag och Akita,, Vi har inte stött på älg tidigare så detta var ju ett guldtillfälle att släppa henne! Var i valet och kvalet om jag vågade! Löpet har slutat nu iaf, men Vargen? Var är den? Ringde till pappa min och frågade om jag vågade släppa henne, eller om jag fick släppa henne... Var ju inte på vår jaktmark!! Men, det är bekantas mark, så han gav mig tillåtelse att släppa henne, vi jagade ju inte iaf! :))

Sagt och gjort. Akita släpptes och hon drog iväg i full fart efter de båda älgarna... "gångskall" hördes, fast det gick i 120! Efter en kort stund kom då ståndskallet! Ni anar inte hur stolt och glad man blir när man upplever detta! EN gång tidigare har hon "jagat" så här, och det var i grishägnet. Älg ute i det vilda är ngt annat, visste inte om hon skulle våga lämna min sida, men det gjorde hon med beröm!

Värre var det sen när matte skulle försöka smyga sig på trion... Gick ju inte att smyga för fem öre. Snårigt och torra grenar överallt, så jag skrämde älgen. Hörde hur de brakade iväg!! NEJ!!

AKita tystnade och efter ngn kort minut så kom hon tillbaka till mig =)) Ett tag trodde jag att jag släppt henne för att aldrig mer få se henne.... Jag är ny i jakten,,, märks det??! ;) Men nu är jag stolt och upprymd och vill ut igen!! Min duktiga Akita!!!!!



Oj!

Nejdå... Jag har inte gått och dött, det är ingen fara! Ingen ambulans behövs här,, I'm aaaaalright!!! :) Har bara haft så extremt mycket på sistone, märktes kanske under mitt inlägg tidigare om att säga hejdå... SKa inte gå in på det ytterligare, men det kan kanske ge en inblick...

Annars är det bara bra, fullt upp som sagt! Pluggar och jobbar för fullt, barn och hund, hemmet... Ett under att jag lyckas hålla mig vaken på kvällarna!!! Men, märks att jag blir tröttare... allt svårare att kliva upp när klockan ringer 6,45 på morgonen varje dag.

Positivt är att de ringde från jobbet här ganska nyligen,, de ville ha mig kvar ett tag till!! :)) Tackade naturligtvis JA! Så nu är iaf Julen räddad!! Hur skönt som hellst!

Vad har hänt mer?! Måste fundera... Jo, J har hämtat Atlas i Lördags, så nu har jag bara Akita igen. Jätte jobbigt är det att vara utom min Lurviga Björn... Men, han är inte min så, det är väl bara att acceptera läget. Jag har själv tagit beslutet så... Mäktar inte med allt just nu. Märks på Akita att Atlas är borta, hon hittar på allt möjligt hyss... Häromdagen slukade hon en hel grillad kyckling i en sekunds ögonblick. Gissa om man fick panik! Hon var dålig i magen igår så hon fick fasta lite, men idag var hon bättre. SKÖNT!!


Övrigt så har vi en VARGUSLING som stryker runt husen!! Blir SÅ less!!!! Kan ju ALDRIG släppa min hund! Och som alla "vargälskare" säger: Vargen håller sig ute i skogen, den skyr människan! Ja men eller hur?!!?! Därför denna varg, och många andra, drar sig in i byar och stannar där?!?! Sen finns det "Jägare" i delar av sverige där varg inte finns och som jagar vildsvin, De tycker att vi här uppe i vargmarkerna ska skydda vår hund som vildsvinsjägarna gör!?!? Ja, jag säger då det, denna "jägare" antydde dessutom att en frisk jakthund klarar av en varg som ingenting!! 
*  En Varg stångas inte!! Den hugger gärna mot hals eller mjukdelar som ljumskar. Där skyddar en Vildsvinsväst INGENTING!
*  Som om min jämte på 19 kg skulle ha en suck på en varg uppåt 50 kg!!! Jakthundar är inte framavlade för att attackera som en varg!! Jisses!! 
Nä, fram med skyddsjakten mot varg så den blir skygg igen!!! Till Vintern kan det bli av! Gillar inte att ha vargen 100 m från mitt hem....


Imorgon är jag ledig!! Ska bli ganska så skönt... Ledig en dag denna vecka. Jobbar Lördag och Söndag. Så imorgon blir det Kräftskiva hemma hos mams och paps! Bror och syster kommer med deras familjer med. Längtar!! Rörig och hopklämt inlägg detta blev, men jag hoppas ni har överseende med det... Det råder samma kaos i min hjärna kan jag säga.





"Får jag ge dig en kram ällä?!"

Ja, ok... Jag erkänner!! Jag glor på Idol ibland!! :))
Tycker denna snubbe var riktigt cool faktiskt... Egen låt, egen stil. Skönt gung...

Jon Sindenius:


Att säga hejdå...

... är fan det jobbigaste som finns.............

Jag hatar att såra människor, vilket händer att jag gör. Inte medvetet, men vad gör man när man inte kan ge det någon vill ha???

Jag gör rätt,, allt för många parametrar stämmer inte in och då kan det bara sluta på ett vis...
Men det gör det ju inte lättare!!


This made my day!

Hahaha... Jag kikade in på Micromiss blogg här och fick mig ett gott skratt!!!

Måste bara sno klippet och lägga ut här!!

Det är en kille som ska käka frukost med ström i sig.....


Men orka....

... Så trött på att du lägger näsan i blöt konstant! Sluta tvista till allt jag skriver när du förmedlar saker runt omkring! Vad jag menade med att använda fantasin om hur det såg ut, så menade jag att vi var ett gäng som inte var direkt nyktra! Efter att ha sett bilderna så beslutade jag mig inte för att publicera dem pga att vi såg bedrövliga ut. Fast jag börjar tro att det var vi fotografer som hade en dålig dag! :)) För så fulla var vi inte!

Blev inte ens "Ibland så kräks jag".


Här,, vassego! Jag bjuder på den... Jag ser heldrogad ut! Så här såg nästan alla bilder ut!

Här kommer någon bild där man ser städad ut med, för ja var inte drogad! Bara jävulskt glad, och liiite rund under fötterna!! :))


Jag och Mona!!

Idag har jag haft en migrän dag... Nyss tagit en dusch, så nu blir det sova... Hoppas morgondagen blir bättre. Har gått omkring och varit allmänt frustrerad idag bara. Skulle vara nice med ett kickboxing pass igen! Skit att det inte finns i Falun!!!! VILL!!!


Blää..

.. Idag är ingen rolig dag... Antar att helgen tar ut sin rätt. Trött som en sengångare.....

Jobbade igår mellan 15,30-21,15, ingen lång tur, men det räckte. Timmarna gick saaaaktaaaa. Träningsvärk i magen, träningsvärk i låren o vaderna, ryggont. Ja, jag får vällan skylla mig själv, I know :) Går/dansar man i Skyhöga klackar från klockan 19-02 så är man korkad. Sprang ner till hytten efter klockan två och satte på mig bekvämare sneekers, sen var det fullt ös igen.

Träningsvärken i magen kom efter skratten... Vet inte hur mycket jag skrattade under helgens resa.

Ska få lite bilder av brorsan sen. Tror han var en mer flitig fotograf än mig, jag hade ju annat för mig!! :D


I Hytten 18:21. Grabbarna köpte små "likörspermier" till oss brudar! :)




I hytten sjöngs det Bumbibjörnarna för fulla muggar,, Sorry hytten brevid att ni fick skäll av vakten Anita,, det var vi som var de skyldiga!! :)))


Ja, det finns fler bilder som kanske inte är så städade... Så jag struntar i att lägga ut dem!! Ni får ha överseende och istället fantisera om hur det kan ha sett ut!! ;D


Bjuder här på ett citat ur Ice Age 2 som sades en hel del gånger under resans gång!

"Ibland så kräks jag!" 


Totalt Lyckad resa!

Då har jag till slut infunnit mig i lilla hålan Bjurs igen efter 1,5 dygns irrande på buss och båt! Jag har haft det HUR roligt som helst med massa dans, sång, mat, trevligt sällskap och Party i allmänhet... Totalt fullkomlig båtresa. Vilka var det som åkte då??  Jo det var jag, min bror och hans fru Frida. Sen var det hennes bror Jerk med sambo Jenny, Fridas Kusin Mona, kusin Tobias med flickvän Elisabeth, Fridas kusiner Matilda och Johanna + Johannas sambo Jörgen. Ett glatt "litet" gäng på 11 personer.

Började med att kliva upp klockan 6 på fredag morgon och packa klart väskan och köra barnen till skolan. Klockan 10,00 gick bussen från Falun och då började festen! Tror jag fick springa på toaletten minst en gång i timmen under bussresans gång som tog 6 timmar... Man hann få i sig några cider! :)

Väl  framme vid hamnen så gick vi till en båtbar som låg en liten bit bort där vi tog ngt glas till innan båten skulle gå. Sen var det bara att kliva ombord och fortsätta partaja och göra sig i ordning! Vi käkade buffén som fanns och jisses va mätt man blev!! Det hanns med ngt glas vin och lite bailys där med! ;) Sen drog vi vidare till fun club och baren!!!!! Träffade Håkan i Baren och Vakten Anita mfl från "Färjan" ni vet?! Men det var skit samma.. Moneybrother var huvudartisten denna kväll. En riktigt grym artist med scennärvaro och ös, men musikstilen är väl inget som tilltalar mig direkt.

Något som däremot tilltalade mig var showbandet för denna resa! Sällan har jag sett ett band med så mycket! Fiolen med alla klassiska inslag från Beethoven mfl var genialiskt och retade mina musikaliska smaklökar, vilket resulterade att jag var tvungen att dansa, dansa dansa dansa!! Jävulskt bra showband. Beviset på detta är ju oxå att mina stämband inte är som de ska! :) Underbart att stå i folkhavet och "sjunga"?? Hallelujah! (skrek) Alla kramades och det var allmänt mysig stämning. Bandet heter för övrigt Ständut Blakk. Trevligt gäng från Jämtland!

Dans och tjo blev det fram till småtimmarna! Gänget glesades ur allt eftersom klockan tickade och till slut så var det bara jag och Mona kvar, så för oss blev det efterfest i ngn hytt inte allt för lång bort! Lagom kryp avstånd. :P
Vet inte när vi somnade, men det var nog vid sjutiden... Sen var det upp klockan 9 för att käka frukost. Efter det körde vi igång igen. PARTY!! Denna gång blev det efterfest på Bussresan hem. *pust* Nu är jag hemma, hämtat barn och gosat lite med hundarna... Nu tror jag att jag sak försöka sova lite! Tror inte det kommer vara några problem!


TACK ALLA SOM VAR MED OCH GJORDE DENNA RESA TILL NÅGOT HELT OFÖRGLÖMLIGT!!!!  =))


Bilder får komma senare,, och förresten! Börjar trivas i håret!! Fick så många goa underbara komplimanger på båten av vilt främmande människor... Både tjejer o killar.. Ett gäng tjejer hade pratat om mig under buffén och tyckt jag var så snygg i huvvet!! De kom fram senare och frågade om jag var modell!!! Hahaha, jisses, visste inte var jag skulle gömma mig. Blev rörd och jätte glad... Tack brudar! Ni höjde mitt självförtroende några snäpp!!

Ja, nu slipper man ju klippa sig på ett tag iaf!!



Så här kort bidde det!!!! Mamma Mia!! Hade velat haft lite längre PÅ huvudet, men som sagt, jag litar på min frisör när han säger vad jag passar i... Börjar vänja mig redan! Nu spar jag iaf in på hårkostnaden!! :))

Har inte tid att sitta här, men jag hade ju lovat er en bild iaf! Hörde syster på radion idag med... DU ÄR BÄST SYSTER!! SÅ duktig!!!

Lyssna HÄR!!!!  Spola fram till ca 6:e minuten... Sen sjunger hon i ca 10:e minuten!!!!!!!


Puss på er... Antagligen hinner jag inte blogga mer innan söndag... BÅTRESA imorgon! Jag ska ha asroligt!! Hoppas ni med får en kanon helg!


Glöm inte radion idag!!

Känner mig så snäll så jag postar en länk till radio dalarna, så har ni ingen ursäkt till att missa dalatoppen idag mellan 11 och 12. Syster min sa att hon skulle vara där och prata 11,30... Men dalatoppen pågår under hela timmen, så jag tänker lyssna då. Kommer missa första kvarten kanske, ska som bekant klippa mig 11,30! ;)

Tryck HÄR för att komma till webradion!


Förövrigt så vaknade jag helsnorig idag, skit oxå!! Hoppas inte feber kommer på detta med... Då blir jag lite smått ledsen! Men glöm att jag kommer ställa in min nöjestripp i morgon!! Den har jag sett fram emot i ett par månader!
Så nu måste jag packa min väska och fundera på vad jag ska ha för kläder! Alltid samma visa.... TUR att jag inte har garderoben full som många andra!!! :)

Har märkt att min blogg inspirerar en annan blogg... Hahaha,, skriver jag en sak, så står det inte på förrän det skrivs ett liknande inlägg i en annan del av Sverige! Så från att vara någon som inte var vatten värd till en inspirerande förebild!?? ;D  INTE ILLA!!!

Tja,, kanske!! :) Vi får se om jag vill ha så lång lugg.... Men den var TUFF!!


Reklam!

Imorgon alla underbara Dalkullor och masar, imorgon kl 11:30 så slår/rattar ni in Dalaradion, P4 och lyssnar noga!! Min Lillasyster ska nämligen dit och babbla lite. Hon har gjort en låt helt själv hemma i Borlänge som ska försöka komma in på Dalatoppen... JAG ska iaf lyssna noga. Kommer sitta hos frisören just då, men jag vet att han brukar lyssna på Radio P4 så jag kommer nog inte missa det!!!  Lycka till allra käraste syster!!!!!  <3




Gick bra att jobba idag, fick lära mig hur köket fungerade och vad som skulle skötas där, kände mig som en yr förvirrad höna, men jag GREJADE det! Nu tror jag att jag är invigd att se det mesta på jobbet :) Har fått vara närvarande vid dödsfall, en massa blod, sprutor mm.  Tagit hand om kiss o bajs, matning, kräkning, städning, duschning, läggning mm mm....  Jag är mer hårdnackad än vad jag först trodde!


Ååå, sen en till rolig sak!! Kikade nyss på bloggportalen..... Låg 6:a nu!!!!!! :))) Keep it up!

Imorgon lovar jag att jag ska slänga in en nytagen bild på mig oxå, nya frisyren och allt!!!
Ha det gott alla!

Lite smått panik...

Idag är det onsdag.. Imorgon är det Torsdag och SEN, SEN är det FREDAG!! :)) Nädå, ta det lugnt... Jag har inte gått och blivit senil. Bara slog mig att tiden går snabbt och jag undrar hur jag ska hinna med det jag ska hinna med!! Idag ska jag till stan och handla lite, sen blir det hem och jobba. Imorgon blir det till frissan och sen jobba, sen på Fredag morgon DRAR vi ju! Skulle behövt städa lite, skriva lite till skolan....... Nåja, det ska nog lösa sig, det brukar göra det :)

Nä, nu har jag tyvär inte tid med er mer!!!!! ;)

Som vanligt när jag vill lägga ut en video så finns den inte tillgänglig... Men klicka på snyggot Keith Urban och lyssna på lite Svängig banjo Country.....


Det går uppåt!

Idag ligger jag på plats 7 på blogglistan i Falun! Sakta men säkert klättrar jag mot toppen.. Roligt att ni följer mig och mitt liv! Och inte nog med det.... Besöks rekord idag med! STOR KRAM TILL ER!! 

Såg på nyheterna idag... Troligen blir det licensjakt på vargen i Dalarna till Vintern!! Kan ju återigen påpeka att jag inte vill UTROTA vargen, men när vargen springer inne i byar och jagar tamboskap som får, hundar och katter så är det problem!! Enligt statistiken så skulle det finnas ca 100 vargar bara i Dalarna! Skulle de andra 100 vara utspridda i resten av varglänen då?? Tror det finns fler vargar än vad som sägs.


(Klicka bilden för att komma till artikel i FaluKuriren)


Idag var då min första dag på schemat. Jobbar ju som sagt 50% nu, samtidigt som jag pluggar 100%. Som om inte det var nog, barnen och hundarna ska ha sin beskärda del med. Ibland skulle jag behöva vara 30 personer! Men, det är skönt att ha häcken full! Skrattar bäst som skrattar sist... Frida kom förbi här ikväll när jag slutat jobbet,, klippte till henne :) Hon ville vara nyfrissad till båten på fredag, och SJÄLVKLART ställer jag upp på dem jag håller kär! Nu är det bara jag som ska klippas till, och det kommer att ske på Torsdag! Tror jag kör stenhårt på Mohawk!!!!! Ska in till stan imorgon.. Måste in på systemet om jag ska orka med bussresan ner till Stockholmo på Fredag... 6 TIMMAR på Buss! Jisses, vi ska till Stockholm, inte Malmö!!

Nä, nu ska jag krypa till kojs! Gonatt gonatt...


Jag säger då det...

Nu blir man kallad lögnare för att man tillbringar fakta... Tydligen så är det populärt att hoppa på "oss" jägare, jaa, jag skriver OSS jägare trots att jag inte är det än. I know, man ska inte bry sig om okunnskap, men jag blir så irriterad när det kastas bajs hit och dit!

Jag har följt en, relativt stor bloggare... En "naturvetare" som säger sig inte vara emot all slags jakt. I ett inlägg kommenterade han då att en jägare blivit attackerad av en björn. Detta skrevs på bloggen:

"Man kan inte säga annat än att björnar är kloka djur. Svamp- och bärplockare får vara ifred, men folk med knallkäppar tuggar den gärna på. Säg inte annat än att vår natur är underbar."

Själv tycker jag det är ganska tragiskt och hemskt när tamboskap och människor blir attackerade av vilt. Eller skadade på vilket sätt som hellst. Ja, jag värnar till och med om er Vargälskare!! Jag tycker vargen är ett jävligt vackert djur, men eftersom jag valt att bli jägare så måste jag väl helt enkelt vara varghatare?! Någon som inte bryr sig om sina hundar och vill skjuta på allt som rör sig????!!!!




Jag har letat upp en statistik från Rovdjurscentret där det står antalet Björn attacker under åren 1997-2005. Den visade på 18 attacker varav 2 med dödlig utgång och 16 där personer skadats. Där står även VILKA som attackerades, om hund fanns i bilden, om det var björnungar med osv osv. Man kan då läsa att 2 av dessa attacker var på bärplockare, 1 skedde utanför jakt och 2 under björnjakt. Resten skedde under älgjakt och ngn harjakt. När jag då publicerade denna statistik på dennes blogg, så blev jag kallad för lögnare. Tydligen så hette jag inte ens Anna, och nu har tydligen alla mina inlägg tagits bort, men låt gå för det... Det är hans blogg. Tycker det bara är onödigt att hetsa upp alla "Vargälskare" mot oss jägare och påstå att vi alla är kallblodiga mördare. Fakta och statistik går inte hem tydligen.

Är ni intresserade av artikeln så finner ni den HÄR!!

Japp, jag vet att det finns rötägg inom jägarkåren, men dessa tar jag avstånd helt till. Men rötägg finns överallt. Men enligt dessa "naturvänner" så är vi alla djurplågare, skjutkåta och alkoholister...........

Yes that's me!! ;)

Mamma Mia... Nu dör dom!

Första konstaterade dödsfallet av Svininfluensa i Sverige har då kommit till slut...

Möjligen har ytterligare en dött, men det väntas provsvar tydligen. Usch. Tycker det är lite läskigt då de som drabbats värst är de runt 30!! Mamma Mia, jag vill inte vara 28 just nu... och bara för att jag alltid sluppit undan vanliga influensor, så får jag säkerligen denna! Var är vaccinet?? Varför ska man börja vaccinera när alla redan fått skiten?? Tror jag ska isolera mig och barnen tills allt är över...  Vi bor ju redan vid världens ändå så... :))



Nu ska här skjutsas barn till skolan, sen hem och ut med hundar och vänta in sotarn!!


RSS 2.0