Usch...

Jaa,, USCH!! När man änteligen börjar klättra upp,, må bättre och känna sig någorlunda oövervinnlig,, DÅ ska man inte besiktiga sin bil, för DET kan få en kapad vid fotknölarna........ *suck*  Är arg, ledsen, besviken,, Varför gör du så här mot mig?! BILUSLING! =(  Jag som skrytit om hur underbar du är!! Nu är du inte längre fullt så underbar.
Skyll dig själv nu när du står där borta på besiktningen, ensam. Ingen som ser på dig med längtansfulla ögon, ingen som önskar ta dig på en tur i vårsolen! Näeee!! Du kan gott stå där!

Fast jag har sorg i hjärtat ändå,, ville ha dig hemma, redo att förflytta mitt arsle som iofs mått jä-ligt gott av promenaderna jag fått ta istället pga att du inte hade vinterskorna på dig. LAT har du varit... HELA vintern har du stått och inte vart till ngn nytta! Förstår du inte att vi är en familj? Vi måste hålla ihop!! 
Letar nu ngn som kan hämta dig och ta dig till farbror doktorn så du blir bra igen, SEN kör vi på med besiktningen, IGEN!
Då kan ju inte så mycket mer gå fel, kan man tycka.

Idag har det varit riktigt vårväder! 7 grader varmt och solsken,, underbart! En heeeel del snö och is försvann idag.
Ska vara varmt hela veckan! Så lite glädje finns ju i eländet iaf!  Nu är det bara att gräva efter guldådern så man kan håva in lite stålar till Bil, Påsk och Nathalies kommande födelsedag.
Hoppas resten av er lyckas bättre med besiktningar......

Kram kram!

Ny vecka, nya mål... No looking back!!

Måndag måndag måndag,, första dagen på resten av ditt liv =)
Sitter nu med andra koppen kaffe efter att jag pustat ut från morgonpromenaden.
Det är ändå ganska skönt att få den där timmen på morgonen i det friska vädret. Snart vill barnen börja cykla till skolan så jag får nog skaffa ett bättre koppel till Akita. Vi har inte cyklat så mycket tillsammans, men det ska nog gå bra!!
Säkerligen så kommer jag ramla omkull och skrapa upp både ben och ansikt som man gjorde när man var liten, innan man kunde kontrollera cykeln. Fast, jag ansåg mig kunna cykla och blev förbannad så in i norden på cyklen när den inte gjorde som jag sa. Resultatet blev till slut att min framtand fick dras ut för den krossades i en vurpa. Dagens tips! : Cykla inte i en brant nerförsbacke när du inte lärt dig bromsa!!

Igår kväll så använde jag skype för första gången i mitt liv!!! Det var söta Lotta som introducerade det för mig då hennes sambo blockerade den fasta. Kändes ju hur sjukt som hellst att sitta och prata med datorn. =)
GRATIS var det ju med!!!! Ja, jag vet att Skype funnits på marknaden en tid,, men jag hänger inte med i svängarna alltid och skaffar "det senaste". Förutom frisyren min då,, DEN är verkligen det senaste.

En låt som spelas flitigt här hemma för närvarande är Moving On med Sarah Dawn Finer... Sjunger med för full hals! Så bra text, bra låt och bra sångerska,, och så stämmer den så bra överens med mitt liv för närvarande.
Lägger in texten som avslut... Läs.. Njut... Mitt liv!!

Moving On -  Sarah Dawn Finer

Dreaming, hoping, for another try
I've been looking, searching, deeper down inside
And if I lose my way, I'll find another road
‘Cause i can make a change on my own

I'm moving on and I'm gonna get stronger now
And nothing would break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
Start living my life for me
I believe it finally, I'm moving on

Something, somewhere, that i long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I lose and fail, I'll be fine

I'm moving on and I'm gonna get stronger now
And nothing would break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
Start living my life for me
'Cause i believe it finally, I'm moving on

(I am moving) To a brighter dawn
(I am moving) Gotta take the fight
(I am moving) I can make it right (I can make it right)

I'm moving oooon!
Nothing would break me down!
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
And start living my life for me
I believe it finally, I'm moving on

(I am moving) Yes, i'm moving on
(I am moving) I'm moving oooon!

Rubrik!!

Mm.... Söndag, och en hel timme har man tappat bort pga sommartiden. REDAN 11,08.
Sitter med en kopp kaffe och glor ut på det gråa vädret. Kom en hel del snö fredag natt och igår, men det är 3 grader varmt nu så det mesta kanske töar bort idag! Man kan ju alltid hoppas...
Igår var det Earth Hour, riktigt mysigt med en massa tända ljus!! Dock använde vi oss av batteridrivna saker,, lite fusk kanske! Men,, ska vi tänka på miljön så ska man ju inte heller fisa under den timmen då?! Jag vet att somliga av oss, nämner inga namn, har gaser som kan ta död på det mesta i sin omgivning :P 

Sitter och funderar på vad man ska hitta på idag... Man kanske ska göra som min älskade Lotta brukar, baka?!
Hmmm,, jag ska fundera på det. Skulle vilja få ordning inne i datarum/pianorum/gästrummet!! Men så var det ju det där med att bära! Sängen som ska upp... Soffan och soffbordet som jag har i källaren ska upp,, och det grejar man ju inte själv. Om man inte heter Magnus och nyss vunnit Let´s Dance!! :)  
För övrigt så förstår jag inte hur han kunde vinna med sina stapplande apmoves jämfört med Lailas graciösa svandans. Ja, jag tycker det är beundransvärt att han ens kan röra den där kroppen i de rörelser han gör! Haha,, men inte ska man väl vinna bara för det??? 

Nä, nu fångar vi dagen och gör det bästa av den!! Det är ju sommartid nu iaf, och DET bådar gott =D

Kramar å pussar till er som vill....



Hårmodell!!

Jaaa, då har jag varit iväg och varit hårmodell!!! Tog hela dagen igår.. Åkte hemifrån 7,15 och var hemma 21,45.
JISSES vilken upplevelse! Hur roligt som hellst och en massa roliga tjejer!!
lång väntan i början då de inte började med min frisyr förrän klockan 12 ungefär.... Men, det var det klart värt!
Men väntan på kaffe och ngt i magen blev tung framåt 14... Inget kaffe och mat på 8 timmar försmäktar jag på denna salong.... =) Färgnngen ägde då rum... Döm av min förvåning när min kopparfärg ändrades till ORANGE!! WTF!

Efter att färgningen var klar så förflyttades vi till Galaxen i Borlänge där klippning skulle ske.... Men jag fick då veta att jag skulle klippas på scen!! Farmför en bunt med frisörer!! OMG! Aja, det var ju bara att le och se glad ut :)
Efter klipp så var det då dags för catwalken... Jisses, bara jag kommer ihåg hur jag ska gå!!!!! Bara jag inte trillar!!!
men det gick bra och alla frisörer ville tafsa på mitt huvud efter visningen, fotograferad blev jag med!!!
Värsta supermodellen!!! =D   Vilken daaaaag!!!

Ha det gott alla söta!





Blogg blogg...

Jaa, Nu fick jag en utskällning från Lotta för att jag inte bloggat på ett tag, så det är väl bara att ta sig i kragen då!!
Hmm... Då ska vi se vad vi ska hitta på. Idag var jag ju in till stora staden Falun där jag fick mig en rask och oväntad promenad ute i en skog far far away.... Hade jag anat den så hade jag tagit astmaspray och bekvämare skor...
Högklackat på en isig väg var ingen höjdare!! Men det var riktigt trevligt iaf. =P

Våffeldagen var det idag!! Självklart åt jag en, två, tre...   fyra våfflor med sylt och grädde. Mamsen bjöd.
Efter det drog jag iväg till Borlänge i förhoppning att jag skulle få en ny, snygg frisyr GRATIS!! Nämeligen så var det hårmodell uttagning, å jag får vara med!! Så imorgon kl åtta ska jag vara i borlänge och bli stylad. Hur roligt som hellst...
Enda kraven är att vara där från 8-21, vara helt osminkad och ha en svart och en vit bh med. Skor, kläder, makeup och hår ska allt fixas där. SPÄNNANDE!! Dock anar jag mig en frisyr jag verkligen inte vill ha, men då är det bara att ta till saxen som jag brukar göra när jag inte blir nöjd med frisörens klipp. ;)

Nu ska jag packa en liten väska som jag ska ha med imorgon,, fylla mp3:n med musik och kanske hitta ngn bra bok...
Väntetid lär det ju bli i morgon.....     Wish me Luck och håll tummarna att jag får en någorlunda frisyr!!!

Puss, kram å nyp i sjärten.... Hehe.

Sketna rygg...

Aj min rygg... aj mitt huvud och aj mina axlar...
Ja, massören hade då rätt, jag skulle få ett helvete några dagar efter massagen, jaja tänkte jag mest när hon sa det, jag har ju fått massage tidigare och 2 dagar senare har det varit bra. men inte denna gång alltså...
jag har hört mig för lite om min massör och hon e tydligen lite hockus pockus tant som lyckas med en hel del!!
Tydligen så fixade hon till en tjej som inte kunnat bli gravid!! :O)
Jag hoppas hon får ordning på mina äckliga axlar och blivande diskbråck iaf... Har en hel del läxa jag ska göra från henne, allt från avslappningar till fjuttiga små armhävningar som inte tar för 5 öre, men de skulle vara bra för svanken tydligen så. Nåja, inte vara pessimistiska nu, detta fungerar!!

Igår fick jag iaf nog med att sova i en futtig 90 säng, så jag besteg min trapp och entrade mitt blivande sovrum... FULLT med loppis prylar som min syster samlat på sig... Jaa, på med arbetshandskarna och börja stuva in i ett annat rum som ska bli Nathalies så småningom. Tog väl hela dagen att få ordning igår att få till ett sovrum till mig, men jag lyckades!! :)
Jag är numera en stolt ägare till dubbelsäng och eget sovrum!! :D

Idag har jag satt upp gardiner i tre rum, dammsugit, torkat golv och tvättat... kan ju kanske vara lite av dessa anledningar till att rygg och axlar inte riktigt vill som jag vill, men... Jag kan inte sitta still!! :)
Nu ska jag släcka mina blå och drömma mig iväg till vårens ljumma ställe, var det nu är....

Sov gott alla små vildvittror och rumpnissar! Kram alla goa vänner!!

Paarty!

Åååh jisses va jag är däckad idag... Var på lite fest igår hemma hos Linda!!
Så roligt var det, efter gick vi ut på Harrys och svängde våra lurviga och DET känns idag kan jag säga....
Ont i huvud och fötter! Jag får vänta tills jag får tillbaka min kamera innan jag säger hur roligt jag hade. ;)
Näe, jag orkar inte skriva ngt mer, är heeelt tom i bollen.
Inte var dag man e ute och festar loss. Och nu dagen efter så fårstår jag oxå varför.....

ha en trevlig söndagskväll...

ÅH! Gissa om jag e glad för att Malena vann igår!!??!   TJOHOOOO!!! :D

Kan det vara Whiplash??!

Guuud vilken sprängande huvudvärk jag har nu...
Har varit och fått massage nu på morgonen, det tog massören två minuter att känna på mina axlar och säga att jag har Whiplash!!   JAG??  Kan väl inte vara möjligt?? Jo, jag har haft problem med nacke och axlar i över 10 år och har varit med om en krockolycka, så visst är det möjligt.

Hon rabblade upp en hel lista på vilka problem jag hade på grund av detta och dra på trissor, allt hon sa jag hade problem med var ju sant!! Jag har STORA problem med allt hon sa...
Så nu vet jag inte hur jag ska göra.. Gå till läkare? Kan man konstatera att det faktiskt är en Whiplash? Kan jag träna??
*snyft*  Promenader och Yoga var det enda hon rekomenderade jag skulle syssla med....
Tankarna snurrar, som om inte livet var tufft nog ändå, men å andra sidan, det kanske är just pga detta som livet är tufft!?!  Kanske allt blir mycket lättare om jag får ordning på detta?!   Ngn som har koll?? 

Här är några av symptom jag hittade på nätet...  Minst 95% av dessa stämmer på mig....

Huvudvärk
Yrsel
Ljus- och ljudkänslighet
Sömnproblem
Irritabilitet
Koncentrationssvårigheter
Minnessvårigheter
Onormal trötthet och utröttbarhet
Depressivitet
Förlorad libido (könsdrift, sexlust)
Förlorad förmåga att njuta av sex
Förvirringstillstånd
Emotionell labilitet
Ängslan, oro
Humörsvängningar
Svårigheter med nya eller abstrakta uppgifter
Försämrat logiskt tänkande
Försämrad simultankapacitet
Glömska
Personlighetsförändringar
Alkoholintolerans
Raseriutbrott
Mardrömmar
Annan värk än huvudvärk
Kan inte längre göra upp eller genomföra planer
Försämrad intellektuell kapacitet
Svårt hitta ord
Felsägningar
Svårigheter att följa en konversation
Sömnstörningar, aldrig utsövd, ökat sömnbehov, etc
Fysisk och psykisk stressintolerans
Rastlöshet/nervositet
Ångestattacker


Får fundera ut hur jag ska göra med detta.... 

Ha en riktigt trevlig fredag!!

Växthuseffekt???!!! VAR DÅ??!

För ett par dagar sen så kunde man ju tro att våren faktiskt var på väg.....
Men idag var det en riktig vinterdag!! 8 grader kallt och en hel del nysnö!! :(
Var är denna växthuseffekt någonstans??! Hur länge sen var det vi hade en sån här vinter?

Idag har Nathalie varit hemma från skolan, lite feber och ont i halsen... Sånt som går misstänker jag.
Idag har jag även bestämt mig för att springa tjejruset i Falun i maj!!
Så nu är det bara att börja träna om man ska ha ngn chans till en någorlunda placering man kan vara stolt över iaf :D
Nä, men jag tycker det skulle vara roligt att bara göra det. Bara jag får tag i vettiga skor så jag slipper benhinne inflammationen!!   I morgon blir det massage!!!   Snacka om välbehövligt!!

Ha det gott,,,,  Krama om era nära och kära och visa hur mycket de betyder för er!!!
Det kan komma en dag då ni ångrar ni inte gjorde det oftare....  I know...





Saknad...

Nu har då min älskade Atlas åkt hem med sin husse igen... :(
Känns så oerhört tomt här hemma nu. Min klantiga lilla oxe som blivit så stor och jag får inte vara med och se hur mycket han utvecklas och blir stor.... Livet är bra hårt ibland.

Akita var sååå överlycklig att se sin bror igen, nu går hon och piper och letar efter dem båda.
Det var så underbart att se dem tillsammans igen, de hör ihop.
Matte och Husse fick också chansen att prata ut lite grann, vilket var oerhört skönt och välbehöveligt...
Nu är man mest blåst i huvudet då det var många känslor och tankar som skulle ventileras.

Jag hoppas att något gott kan komma ur detta, orkar inte med fler besvikelser och bråk i mitt liv.
Kanske, och jag hoppas verkligen, att vi kan prata och träffa varandra utan att såra varandra...
Jag vill bara få vara lycklig för att jag är jag.......

Kramar till dig Atlas!! Sköt om Husse så han får styrkan med!


Aaaatlas!!! :D

Idag har jag ingen tid att skriva alls!!
Har fått besök av gosiga underbara Atlas med husse.....
Så, ni får klara er ändå ;)


Kram kram!

Spirometri!

Ja, så idag har jag då varit och gjort en spirometri på Vårdcentralen för att undersöka om jag har astma....
Jag har garanterat ansträngningsastma, dör efter ett varv i en liten gymnastiksal, men med lite bricanyl så finns det ingen hejd på lilla mig.

Sjukt svårt och jobbigt att andas i den där maskinen, den var hyperkänslig och tyckte jag tog luft, då inte JAG tyckte jag gjorde det. Fick sen testa ta Bricanyl och andas igen, vilket gav lite bättre resultat........ 
Hmm... Vad betyder det då? Att jag har astma eller? Jag får helt enkelt vänta på att farbror doktor läst av resultaten och ger mig besked.... Men jag e ju så otålig!!  Vill veta NUU!!!


Nåja, tids nog!

Ha de gött å andas lugnt! ;)

Singstar mästaren!!!

HEJ!

Först och främst så ber jag er så heeemskt mycket för mitt dåliga bloggande sista veckan.
Mitt liv har varit kaotiskt rent ut sagt!! Börjar nu vända igen.....  På tiden... igen... :)

Har haft en KANON helg i helgen!  Har haft fint besök av min kära Lotta och hennes familj.
Det blev melodifestival, vin, madrassåk och GIVETVIIIS Singstar!!
Lottas käre sambo har själv krönt sig till singstar kung och var taggad som attans för att slå mig...
TJI fick han när jag utklassade rejält i Schlager omgången!! :D 
Nåja, han var en tuff konkurrent om första platsen, men han grävde sin grav när han valde svensk schlager.

En ny kamera har jag skaffat mig oxå, så nu ska det väl kunna bli lite bilder här!!
Håll tumarna för att jag orkar uppdatera!

Ha en kanon söndagskväll....   PUSS!










GRATTIS!!!

1:  GRATTIS Daniel Tynell!! :)) Du e bra grym!  Det är i dessa tider man lägger rivaliteten mellan Bjursås och Grycksbo bakom sig!! ;)  Grannsämja ska det vara, särskilt nu!! :P           (vasalopp)

2:  GRATTIS Malena!! :D Jag röstade på dig minst 5 gånger igår! Äntligen säger jag bara, äntligen så har melodifestivalen gett mig något att glädjas åt även denna säsong! HURRA!!!             (melodifestival)

I övrigt... Igår var syster min och hennes Pär på besök här hos mig!! Riktigt trevligt... Jag lagade maten förutom saltningen av laxen som min syster tog hand om!! Hahaha... Det var riktigt gott, men vääääldigt salt!!
Till efterrätt gjorde jag ugnsvarm jordgubb, banan och kiwi kompott me vit choklad och vanilj glass till.... SUPER gott!

Idag hade jag även en liten ljusvisning... Gick sådär. Jag blir ju så nervös av att stå framför en bunt tvivlande främmande människor och ska försöka övertyga dom om ljusens kvalité...... Gaah, men det går bättre och bättre.
Synd bara att alla inte inser det jag inser och handlar med :P
 
Nu ska barnen duschas och göras i ordning för kvällen. Skola imorgon igen. Börjar dock känna mig lite risig!! vill inte bli sjuk :(( Fryser och har ont i kroppen, halsen känns mysko med..... Appelsiner i mängder får det bli.


Hoppas helgen har varit bra för er!! 

Tjipp tjongalong :D



RSS 2.0