Vill ha vår nu...

Idag hade jag riktiga vår känslor!! Strålande sol och någon plusgrad... Dropp dropp dropp från taken.
Fast det lär dröja innan våren kommer, iaf här uppe i Dalarna. Känns så där lagom surt. :-/

Idag har jag och papps varit och införskaffat en tv till dem. Det blev en 42" LCD från Sharp... Hoppas den ska fungera bra. Själv har jag tjock tv från stenåldern!! Funkar det med :D
Melodifestivalen imorgon, jag har tjuvlyssnat lite på bidragen och jag tycker nog opera låten var den bästa! HEJA!!!
Thorleif känns lite stenålders, men å andra sidan så, duger min tv så duger nog Thorleif med ;)

Måste bara säga att jag har världens goaste hund... Hon brukar sova i min fotände på min 90 säng. (trångt?? JA!! )
Igår när jag gick och la mig så hörde jag en djup suck och sedan lite tassande brevid mig och så duns, där låg hon och sträkte på sig och la huvudet på kudden och såg rätt in i mina ögon...  Vem behöver en karl när man har hon?? :)

Å, så har jag fixat så jag har internet hemma!! Sjuttsingen vad jag är bra!!!! Fax har jag med!   ;)

Tjipp...

Håll till goda med vår bild på Akita från förra våren!!Röda veckan!

De senaste dagarna har varit tuffa och känsloladdad med Ilska, irritation, sorg och besvikelse...   

Jag hade börjat komma på fötter och må riktigt bra efter en riktigt tuff separation, men de nya lögner som uppdagades slet verkligen upp såren på nytt. Till råga på allt är jag säkerligen på väg att få mens snart, för bara jag tänker på en sak så blir jag upprörd eller så rinner tårarna och jag måste böla en skvätt! *suck*


Ibland önskar jag att jag var en manl!! Dessa humörsvängningar som man inte kan kontrollera till 100% är inte det bästa med att vara kvinna... Tror alla kan hålla med om det, kvinna som man! ;)

En sak som är så fruktansvärt irriterande med detta är att alla män vet att vi kvinnor är hyperkänsliga under denna period, men de verkar nästan irritera en extra mycket då... Varför?? 

Har du mens eller?? MÅSTE de ställa den frågan när man lägger sig för att gråta lite bara för att man vill, eller när man går ut och sparkar på ett träd för att få ur sig ilskan, eller stampar lite extra i golvet när man går för att få ur sig dålig energi som tär på en....? Eller är det helt enkelt bara jag som är så här... Inbillar jag mig att jag är normal?    TELL ME GIRLS!!!  :D


Igår var det plusgrader, solsken och töväder... HÄRLIGT snöleks väder! Tror det var denna vinters första lilla snöbollskrig för mig! Trodde nästan snön skulle försvinna när det var så varmt, men det kom MERA snö inatt!! Idag ska jag köra Linnea och Svante till Falun, de ska tillbringa helgen i Kniva hos Linneas farfar. Nathalie ska till sin pappa i Borlänge, dock bara över natten då han tydligen skulle jobba fredag och lördag. Jag vet dock inte hur jag ska lösa hennes hemfärd på fredag! Det finns ju ingen i den släkten som har körkort!! Ytterligare ett irritationsmoment!! Min bil är stående då jag inte haft råd att fixa däck till den och jag hatar att låna bil hela tiden.

Nej, nu bär det av mot falun!! Har sån lust att gå ut och dansa och bli lullig och glömma allt... Får se om jag hittar någon att gå ut med till helgen.

Ha det gott alla! Kram på er alla menstruerande tjejer och kvinnor som mår lite skit just nu!! ;)


Träning och mat!

Måndag kväll.

Aaaah... Ligger nu i soffan efter ett "tufft" fotbollspass på nivå korp, en härlig dusch och en kopp rött te och en god smörgås med skinka, ost, gurka och tomat. Min nya tradition på måndagar. Fotboll 19-20, promenad med Akita, dusch och sedan te och macka när jag ligger däckad i soffan och ser på Lipstick Jungle!! Jag känner mig så nöjd med mig själv då! Heja mig!! :)


Ser nu på en dokumentär om den nya hippa storleken "size zero" och jag måste alvarligt talat säga att jag förstår mig inte på den överhuvudtaget. Vad är meningen med att banta ner sig till en storlek som inte finns? Det är ju som om min dotter som är 10 skulle sluta gå upp i vikt nu och bara skjuta iväg på längden! SJUKT!! Leva på gröna grönsaker för färggranna innehöll visst för mycket kalorier!! Inget för mig... Hälsosamt och lagom ska det vara. Sen slinker en och annan ostbåge ner mellan varven med, vissa dagar lite mer än andra. :P


Varför är man då inte nöjd med sig själv för? Jag är ca 176 cm lång och väger 66kg vilket är väl normalt? Men innan jag blev gravid första vändan så vägde jag 57 kg! Och då tyckte jag att jag var tjock!!!  Herregud, om jag hade den kroppen nu som jag hade då... Jag hade magrutor! Ser ner på min mage nu och börjar inse fakta, två barn sätter spår och jag är kvinna nu och inget barn!


Nu mera tränar jag för att det är roligt och för att orka med att bli gammal, man närmar sig trettio med stormsteg! GAAAH!! ;)  Saknar dock kickboxningen jag och Lotta gick på nere i Skåne. DET var träning det! Finns inget som slår fullträffar med roundkickar och uppercuts!! YiiiHAAAAA!            
Ååååh... Lotta, I miss you!! Du var lite kort när vi tränade höga kickarna och du fick dig en tjonga i huvudet någon gång, men gud va vi skrattade och kämpade!! Vi var riktigt duktiga...Tisdag

God morgon!  Idag blir det fullt ös... Snart ska jag till tandläkaren med Nathalie, sen blir det falun för att hämta upp Svante, sen borlänge för att köpa fax, sen storhandla. Semla är väl ett måste denna dag, det är ju FETTISDAGEN!! :D  Så åk och köp en semla nu och sätt dig ner och njuuuut en stund, det är du värd. Lovar dig!! ;)


Kram på er!


Varför just jag?? Den stående frågan i detta hus…

Sitter nu med en stor kopp kaffe, vad annars, och nyss inkommen efter en kort promenad på 25 minuter med Akita i vinterlandskapet Västanberg. Riktigt vackert är det med all snö i lantlig miljö, överallt ser man spår efter rådjur och ..... ... skotrar!!


Måndag och första veckan på sportlovet!!  Jag undrar verkligen hur många av barnen som verkligen just sportar under denna vecka... Min stora tjej längtar inte direkt efter jobbiga aktiviteter under lovet och stånkar över en kort promenad med Akita. Varför just jag?? Nåja, jag kanske var likadan jag med när jag var liten, lov betydde ju sovmorgon, tv, dator och leka med kompisar. Men det talar vi tyst om här! :)


Nåja, nog ska jag lyckas få ut dem på lite svettiga uppdrag i snön!! I morgon får jag hjälp av Linneas pappa Svante dessutom som kommer för att hälsa på oss över några dagar. Därav dagens aktivitet på övervåningen, jag slänger nämligen upp han och Linnea där nattetid! ;) 


Försöker få barnen att hjälpa till lite mer här hemma, det går sådär! Jag var ganska smart och gjorde ett schema om vad barnen ska göra, men jag vet inte längre om det var så smart. Nu går de blint efter schemat och påpekar att det minsann inte är deras dag att ordna det man ber om när man står med sysslor upp till öronen!   Ber man lite snällt att plocka ner tallriken i diskmaskinen hör man: Åååh! Varför just jag?? Tja, jo för att du använt den, du håller i den och diskmaskinen är tom! Eller när det är läggdags för den lilla tjejen, samma där varenda kväll... Varför just jag?? För att du är bara sex år, skola i morgon och klockan har blivit åtta!! Jo, Linnea FÅR vara vaken längre. Varför? Hon är fyra år äldre än dig och när du blir så stor får du också vara vaken länge...


Så där ja, nu ska vi inte tro mamma är bättre. Igår lyckades jag faktiskt spilla ur TVÅ kaffekoppar SAMTIDIGT som jag tappade en kaviarmacka en av gångerna och en full mjölkliter den andra gången. VARFÖR JUST JAAAG?? Ja, man kan ju inte ligga på topp alla dagar! :)


Snöiga Söndag....

Snö, snö ,snö... Verkar inte finnas någon hejd på all snö som faller från den grå himlen.
Visst är det vackert, när solen skiner och man blir riktigt bländad av den kritvita backen, men nu känns det som att det får vara nog, jag vill ha vår!!  Ryggen min grejar inte detta med snöskottning. Tur pappa har traktor som tar bort det mesta! :)
när jag bodde i Skåne klagade jag på att vi inte fick någon snö, men nu...

Jag gör en lista med positiva saker med denna snö så kanske det känns bättre!! ;)

* Man blir så mycket piggare av ljuset!!
* Skoter kör man inte på gräs!
* pulka åkning med barnen är riktigt roligt.
* Akita (min hund) är fullkomligt galen i snön.
* Man slipper leran.
* Jag får skriva skidor och skridskor för er andra, men det är inget för mig! Möjligen slalom :)
* Pimpeltur på sjön med korvgrillning är mysigt!

Nu kommer jag inte på något mer för tillfället... Ska nu bege mig hemmåt för att göra i ordning barnens rum på övervåningen. Vi har delat rum sen jag flyttade hem igen strax innan jul, så det är ungefär två månader nu!!
tycker jag förtjänar ett eget rum nu, nog för att det är mysigt med tovorna i samma rum, men barn är barn ;)
Spelar ingen roll hur man gör, det blir rörigt...

Tjolahopp!

Kusin med sitt vrålåk på Ljustjärn!Välkommen till min nya blogg!

Vet inte vad jag kommer att skriva här eller hur ofta jag kommer att skriva ens...
Jag är iaf en snart 28 årig singel, arbetslös med två tjejer på sex och tio år!
Jag bor i Bjursås som ligger ca 2 mil utanför Falun i Dalarna...
Jag har en 2 årig Jämthund/Karelsk Björnhund som heter Akita! :))
Bor i ett gammalt spökhus!! :D Nä men alvarligt!! Det spökar lite där. Flera som sagt det.
Vet inte vem det är som spökar för oss, men antagligen är det gamla släktingar.
Huset byggdes 1894 på denna plats, men stommen är nog från 1700 tal, den har nmligen blivit flyttad!
Så vem vet hur många som går igen och vakar över oss!! ;)  Spännande tycker jag...

Hoppas ni får nöje av att läsa om mina "bravader" i Bjurs :)

Kram på er!

RSS 2.0