Alla helgonsdag... Halloween...

Vad ska man fira??  Jag jobbar imorgon, med gamlingarna,,, så där blir det nog allhelgona som firas.
Fick höra något tungt... En "släkting" ligger och är allvarligt sjuk! Usch,, jag tänker på er älskade kusiner och moster!! Kämpa på!! Vi finns här för er...... 

Har inget mer att skriva... Så många tankar nu bara...



Fullt upp...

sorry guys... Varför har jag blogg när jag ändå aldrig har tid att uppdatera!? Nåja,,, det kanske blir ändring snart!
Får lära mig att prioritera bättre!!

Bjuder på underbara "Need you now" med Lady Antebellum så länge...

 

PUSS BLÅGGÄÄÄN!


Äntligen får jag tillbaka en timme....

HELG! LEDIG för en gångs skull... HUR underbart som helst! Välbehövligt som fään... Fick besök av syster och hennes Pär, sen gick vi till mamsen och fick lite mat! Har druckit ett par glas rött och tagit mig ett bad med badsalt och spaljus... Avslappnande som bara den. Syster har knådat mina axlar lite grann och det var värre än någonsin! Hur det nu kan bli värre... Igår jobbade jag från 12 till 21:20, snacka om kaos! Vi var enbart vikarier!! High Chaparal på hög nivå!! Men, det blir lite roligare då oxå... Roligt gäng var vi. Jag, Pierre, Kerstin, Ann-Sofie och Yan. Blev lite skratt under fredagskvällen.

Imorgon ska jag ta mig till Borlänge och lämna Nathalie till sin pappa, Linnea ska åka med Adam och Gustav ner till Stockholm för att träffa sin pappa, så då blir det bara jag och Akita en vecka nästan! Fritt fram för lite bus! :P
Nåja, jag jobbar 6 dagar nästa vecka, så det kanske inte blir SÅ mycket bus, men lite hoppas jag på... Hihi!


En dag här förra veckan så hände en lustig grej... Fick ett samtal av en kompis som kände en kille som ville ha mitt nummer, hon frågade om hon fick ge ut det. Senare samma dag så fick jag sms av min kusin som kände en kille som ville ha mitt nummer, det var INTE samma kille!! Vilken slump va?! Haha... Loppet kanske inte är kört för Anna iaf! Visst är det typiskt när man beslutat sig för att ge fan i killar?! Men,, lite dejtande har väl ingen dött av?! ;) Det kan ju hända att man springer på Mr Right! Nä, nu ska jag hem och ta det lugnt... Kom ihåg klockan inatt! TILLBAKA en timme! :))


Jag å söta Ramona på Pitchers...

Licensjakt välkommen!

Det var på tiden att licensjakt på varg kommer! 
Det gnälls hela tiden om att vi har sååå lite varg i förhållande till storlek på vårat land... Men om vi ser det så här, ungefär hälften av Sveriges alla vargar befinner sig i Dalarna! Jag tycker inte det är så mycket varg i Sverige, OM man ser till att de ska finnas i HELA Sverige. Men när de nu befinner sig ca 100 vargar i lilla Dalarna så är det för mycket! Välkommen licensjakt i mina ögon... TACK regeringen!!



Vad händer annars i min lilla värld!? Jaa, inte mycket! :) Eller snarare FÖR mycket, mäktar inte riktigt med och min kropp håller på att protestera av all stress mm... Har ont i kroppen och får migränattacker hipp som happ.
Fryser och muskelinflammationerna avlöser varandra. Tog en timeout i början av veckan... Upp och körde barnen till skolan och la mig för att vila, men somnade och sov till klockan ETT!!! Ett tecken på utmattning? Ska jobba idag mellan 12 och 21:15, känns inte så där jätte roligt, men det får gå. Riktigt rörigt på jobbet nu, tre nya boende...

Linnea är hemma idag från skolan, hon hade en riktig klantdag igår i skolan.. Ramlade i gymnastiksalen, så hon har världens brännsår på knät. Kan inte räta ut det heller, bara haltar omkring. Sen halkade hon på badet och slog i svanskotan! Ajaj.. Hon får en vilodag! :D



Nu väntas det KAFFE så jag blir lite piggare... Skönt att få vara lite ledig i helgen!!!!  Kanske hittar på ngt skoj att göra, vem vet. ;)

Ha en jätte trevlig fredag... och ni...   Titta på denna man!!!


Ååååå va roligt!

Tänk att man kan ha över 60 unika besökare trots att man inte uppdaterat på en evighet! :))
Tack för det... Men nu siktar vi uppåt igen tycker jag!

Har blivit mycket pluggande och jobb denna helg... Är helt slut så jag vet inte vad jag ska skriva egentligen!
Så intressant liv har jag inte, fast å andra sidan,,, vem har det?!

Lyssnar mycket på denna låt nu, helt underbar!

 

Får uppdatera mer sen!  Kram på er mina underbara vänner......

 


Älgvecka....

Sorry guys! Har INTE haft tid att uppdatera denn blogg denna vecka... Det har ju varit älgjakt!!!!!

Tisdag, Onsdag och Torsdag var jag med. På Tisdagen var jag och pappa hundförare med Akita! Första gången hon fick vara med på riktigt... Gjorde bra ifrån sig, men det märks att hon är grön. Hon drog iväg tre gånger på spår och började skälla, men efter en stund kommer hon tillbaka till mig. Antagligen blir hon lite skeptisk på älgarna när de rusar iväg och då kommer hon tillbaka till matte! :) Men från klockan halv åtta på morgonen till iaf klockan två på dagen så gick vi och spårade. BRAVO Akita!! Min duktiga snosa... Ingen älg den dagen dock.

Onsdag satt jag med pappa på pass! Jisses vad spännande det var! Hörde på radion att de sett älgar lite varstanns och man bara väntar på att det ska smälla. Blev en kalv skjuten den dagen... Dock var AKita inte med då, utan den kalven fick Gråhunden Mira söka upp! Duktig Söt liten tjej! :)

Torsdagen satt jag på pass igen med pappa, denna gång sköts det en till kalv! Frågade då om jag fick hem och hämta Akita, vilket de godkände... Givetvis skulle hon få söka upp den! Var spännande som sjutton. Fick gå med Jonas som visste exakt var kalven gått så vi såg om Akita följde spåren. Först ville hon ett helt annat håll, det blåste från det hållet... Men Jonas lugnade mig och sa att hon kände rester från Onsdagens kalv, den sköts inte långt där ifrån. Vi gick upp så hon korsade spåren och vips åkte snoken ner i backen och hon drog iväg med mig. Vips så hittade hon kalven!! Hon hade följt spåren exakt... DUKTIGA TJEJ! Gissa om hon morrade, skällde och högg i kalvens ben och öron när de drog iväg med den!! SÅ roligt att se, tror hon kommer bli en duktig älghund!! :) Det trodde resten av laget med...

På Torsdag kväll var jag medbjuden till Bernt för lite ärtsoppa! Jag å jaktlaget, gubbsen! :D Trodde det skulle kännas konstigt att vara ensam tjej där, men de var riktigt lättsamma och goa hela bunten! TACK ska ni ha! Hoppas verkligen jag kan vara med fler gånger, MED bössa nästa gång! :)


En trött Akita på tisdagen...


Ko och kalv på onsdag morgonen hemma hos oss! :)


pappi på pass som inte är ett pass! :)


Snart smäller det!!

Hej och hå! Skulle ju skriva igår, men Uuu... Jag orkade inte! Hade aningens ont i huvudet och började jobba klockan 15:00. Till råga på allt så hade jag sett fel,, jag jobbade ju inte eftermiddag idag utan förmiddag!! HUR kul som hellst, Sluta klockan 21:00 på lördag hem och sova sen börja 6:45 igen på söndagen (idag). NICE! Eller inte faktiskt! Jag som trodde jag skulle vara med på jaktmöte klockan 11:00. BLÄ!! Nåja, det gick bra ändå. Ska få börja på Tisdag med Akita! :D

Frågade papps om jag skulle få ngn med mig... Nääe sa han bara! Haha, WTF! Jag kan ju inte detta heller! Hur fan ska jag bete mig?! Jag ska rapportera var jag och hund befinner mig, men jag kan ju inte deras namn på platser som de har inprintat i hjärnan. Jag har visserligen karta, men den är flera hundra år gammal känns det som. Passen är till och med felmarkerade! :) Jag är ju totalt grön på älgjakt... Men, roligt att de tror på en och låter mig vara med iaf! :D Ska bli riktigt spännande!!!!!!



Min fina Akita ska ÄNTLIGEN få ut på riktig älgjakt!



Oo, Fredagen var hur som hellst kanon trevlig! Underbara vänner hemma hos Linda... Alltid lika roligt att umgås med dom! Avslutade kvällen med en tur till Falun och Pitchers, vilket för övrigt var en ganska boring pub... Man kunde ju bara sitta och dricka öl ungefär. SAKNAR HARRYS!!!!

Nä,, nu måste jag ta tag i resten av dagen. Plugga! Imorgon blir det plugg och jobb hela dagen! *pust*
Ha en trevlig söndagskväll!

Fredag = Ledig = PARTEEY!

YES! Äntligen!! ÄNTLIGEN en ledig fredag!! Ska till Linda på fest och det ska verkligen bli HUR roligt som hellst!!!!
Har börjat lite smått med en "liten" pärondrink! :)) I'll tell you all about this, maybe imorgon... Ska nämligen work some imorgon, så I may not hinner.... ;)


Snart är det älgjakt! Förhoppningsvis blir det jakt med Akita på tisdag! Hon var ut med pappsen igår på marken där de stötts fyra älgar!! Gissa om hon ville iväg!! Skällde och drog som en galning! Min lill snosa!! Min älskade lilla skrutthund.... På söndag morgon ska jag på älgmöte!! Hahahaha... Weeiiii... HUR spännande som hellst.

Puss och Kram på er från en sprudlande glad Anna!!!!
HA nu en darn trevlig fredags

Tack!

Tack ska ni ha som kommenterat om att rensa själen! Det värmer att höra stöttande ord... Nu kan jag lägga detta bakom mig och se frammåt!! Kramar till er!!




Har fullt upp med pluggandet nu, idag hade jag svenska i hela tre timmar! :) Lite soft är det när det kommer till den punkten, men man måste plugga desto mer hemma. Hade riktigt roligt idag på lektionen! Skrattade gott åt en härlig kommentar som jag inte kommer ihåg nu, men skoj var det iaf. De två sista gångerna har tjejerna svikit gruppen så jag har varit själv med grabbarna. Idag var vi bara tre stycken... Men det är roligare när man är få, blir lite mer personligt och man törs ta för sig lite mer....

Imorgon blir det att jobba från klockan 12 till 21! Lång dag, men det ska nog gå bra. Oo, en liten rolig grej... Började snacka med en person uppe från Bollnäs, och då råkade jag nämna att vi köpt hundarna i Alfta. (ligger i närheten där) Nej men så roligt sa han då, vad heter han då??  Visade sig då att de jobbade ihop! Hihi, han kände Akitas mamma!! :D  Världen är bra liten ändå!

Ha det gott alla underbara människor där ute!

Rensa själen...

Piju... Så skönt det är att rensa ut det som har gnagt på en en längre tid! Jag har hållt inne och svalt en hel del kommentarer som har sårat mig väldigt mycket... Kommentarer jag fått under en period som jag mådde as dåligt. Vilket denna person mycket väl visste om. Istället för att vara förstående och vänlig som tidigare så ströddes istället några liter salt i såren! Igår fick jag nog och orkade inte vara tyst längre... Jag skrev ett mail och förklarade precis hur jag kände! Jag vill inte ha ngt svar, ville bara få ur mig allt! Grät till och med när jag skrev!!
Antingen så var det jobbigt att få ur det eller så är det helt enkelt den tiden i månaden! :P

Hur ska man göra egentligen? Ska man svälja allt när man blir sårad?! Eller ska man bara ta emot och tänka att, jaja... låt den personen tycka så då! Skulle verkligen vara den som inte bryr sig vad andra tycker om mig, men jag kan bara inte stå och ta smäll efter smäll! Detta har legat som ett gift i mig. det känns rätt nu!


Vet ni vad?! Fick reda på att min bror gått och vunnit 41 000:- på oddset!!!!! Han satsade en hundring! Jä-la gubbe!! :)) Så det är ju inge idé att jag går och köper lotter och annat... Min familjs kvot på vinster är redan passerad!! Klart jag är glad för min bror och hans goa familj!!! De om några förtjänar detta... GRATTIS!!


Gamla tanter i Mohawk?!

Det var då hiskeligt vilka krämpor man ska ha hela tiden! Inte nog med att huvudet, ryggen och axlarna krånglar, nu börjar mitt knä med!! Eller nu,,, det började väl för en vecka sen, men det ger sig inte! Gör inte super duper ont, utan mest när jag reser mig efter att jag suttit eller legat ner... Lite svullen med! Undrar vad det beror på, omman ska vila, eller bara fortsätta ge järnet som jag gör! Önskar man hade en privat liten läkare i släkten ibland. Just nu finns det väl inget på kroppen som är smärtfritt. Jag börjar väl bli gammal! :)


Jag har jobbat hela helgen... Känns lite roligt att "mina" tanter gillar min frisyr!! Trodde de skulle få dåndimpen när de såg mitt snaggade huvud först, men nä... Några har till och med frågat vem min frisör är så de kan gå dit och klippa sig som jag!! :D Skulle inte det vara tufft!??! Gamla tanter i mohawks?! Förlåt anhöriga, det är mig ni får skylla på om era mammor, mormödrar osv en dag är kortsnaggade med lite tuppkam! :P

Fast nåja, det finns ju de tanter som tror jag är en kille med,, Inte lätt att se dåligt, höra dåligt och vara dement... Klart vi korthåriga är killar! Anders är mitt alias! :))


.........

Ja, vad ska man säga... Man tror man känner någon!! Nu tänker jag inte vara tyst längre! Jag får ett sms tidigt en morgon. Det står: Love you! Senare på dagen står det: Jag saknar dig oerhört! Sen, Mina samtal klickas bort! Sen är telefonen DÖD!! Först blir jag förbannad... Varför kläcka ur sig sånt för att sen total dissa en?!!?? Är det normalt? Hur tänker han?!? Sa han detta för ngn ren hämndaktion för att jag inte vill??! För att se hur jag reagerade? Trodde man kunde vara vänner,, trodde vi var det! För vi pratade i telefon mycket!! Han sa att han visst älskade mig när jag frågade varför han sagt så!! Sen helt plötsligt svarade han inte igen, han svarade inte på samtal eller sms. Bara huxflux! Än idag är han tyst som muren......

Är det ett sätt att visa att man älskar någon?! I min värld är det inte så. Men det är skitsamma, det finns lixom inget oss. Jag blir bara så matt!! Är alla killar/gubbar så här?? I så fall fortsätter jag leva i singellivets sötma, njuta av livets goda... :P


Ikväll har jag jobbat iaf!! Har gått bra... Ringde efter pappa och frågade om inte han kunde komma med Akita till mitt jobb,, så idag har hon fått jobba som vårdhund!!!! :) Har en farbror som brukat jaga där, så han blev så glad att se min lilla jakthund! Vi brukar prata om jakt och hundar han och jag nämligen! Barnen mina kom och hälsade på samtidigt. Men, nu är man trött. Skönt med lite sovmorgon imorgon... Nästa fredag blir det banne mig FEST!!! Längtar som f-n! Söta Linda som ordnar igen, sist var det hur roligt som hellst! Om jag minns rätt!! Hehe ;D

Ha en trevlig helg!! Kanske snön kommer i morgon!

 





Kalla mornar här hemma nu! :)


Skit i vad gör Pissenisse!!!

Du kräver; ingen ska lägga sig i
Hur du väljer att leva ditt liv
Själv har du åsikter jämt om allt
Och lägger näsan i blöt konstant

För du tycks alltid veta bäst
Och nyfikenheten gör dig till en pest

Det här är mitt liv, min tid, oh-oh-oh
Jag kan ha rutig soffa och prickig gardin
Jag klär mig som jag vill,
Äter vad jag vill
Och röjer natten lång och festar till
Jag säger; Skit i vad jag gör, Pissenisse
Skit i vad jag har för mig
Skit, Skit, Skit i vad jag gör!

Du har ett skvaller och gnäll-begär
Om hur puckade andra är
Om du la ner samma energi
På vad du gör av ditt eget liv
Så hade världen sett bättre ut
Så ge dig för jag är inte du!

Det här är mitt liv, min tid...

Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, tänk vad man kan
Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, det är knappt sant
Tänk vad skönt att jämt ha rätt
Och aldrig fel på något sätt
Oj, oj, oj, oj, oj, vad vår besserwisser kan
Minsann




Du vet vem du är.....  


Ibland vill jag bara sparkas!!

Ibland får jag bara sån här frustrationskänsla!! När det bara kryper i kroppen och man blir galen på allt. När man känner sig sviken, bedragen och helt enkelt ensammast i världen! Ibland känner jag sån avsmak på mänskligheten! Funderar på hur folk beter sig, varför de beter sig...

Varför ska inte jag kunna dejta?! Varför ska inte JAG kunna få roa mig som alla andra? F-N! Jag har varit singel i snart ett helt år! Varför ska JAG då ha dåligt samvete?? Damn! Shit.... NÄE Anna!! Nu ska du leva livet! Njuta av det goda i livet... Det är du baske mig värd, du har gjort vad du kunnat, mer än vad du borde!!


Förut så la jag mig under ett täcke någonstans och bara grät när frustrations känslor kom! Men jag har blivit starkare nu, jag vill få utlopp av dessa känslor! Utnyttja denna negativa energin till någonting positivt!!! Jag upptäckte detta när jag började på boxning nere i Skåne för ca 3 år sen. Jag var en grå liten mus som inte syntes. Jag vågade knappt säga hej till någon jag inte kände!! När vi var helt utmattade och sen skulle slå allt va vi hade på den där kudden så hände något i mig! Jag bara slog och slog! Trots att jag var helt utmattad och hade mjölksyra så slog jag.... Efter det så var jag så lättad!! Tror jag fick ur mig flera års helvete den timmen.

Utvecklade detta till Kickboxning i stället då jag ville använda benen med! JISSES vilken underbar träningsform! Jag blev helt förälskad! Saknar det som bara den. Hittar dock ingen kickklubb här i dalarna!! :( Men, finns tydligen thaibox i Falun.... Ska se vilka dagar den är, hoppas man kanske kan gå på den?! Göra något!



Dessa Vargdebatter...

... Vilken sandlåda!!! Visste ni att jägare är stora feta gubbar som inte har ngn som helst kunskap i djur och natur?! Visste ni att jägare sitter med bössan i högsta hugg, sitter med pluntan och sippar på spriten och väntar på att det rör sig i buskarna så att de kan skjuta innan de ser vad det är som kommer fram?! Visste ni att ALLA jägare hatar ALLA vargar och vill utrota VARENDASTE en!? Så är det, om man läser vad "Vargälskaren" skriver.

Läs en av lekstugorna HÄR!

Som sagt, JA, det finns rötägg i Jägarkåren! JOO, det finns rötägg i "naturmupparnas" värld med! Tycker det är sorgligt att det ska bli debatter som spårar ut totalt fullkomligt... Oftast är det Varghatare som vill utrota vargen helt som lägger sig i diskussioner, vilket resulterar givetvis att Vargälskarna får vatten på sin kvarn...

Läste en artikel från februari 2003 i Falu Kuriren. Där stod att det fanns 100 vargar DÅ, och att den fördubblats på en treårs period, alltså fanns det ca 50 vargar år 2000. Skulle det då nu, nästan 7 år senare "bara" finnas runt 200 stycken? DÅ var det förslag om att man skulle minska målet från 200 vargar till 150 stycken.... Personligen så är jag ganska övertygad om att målet 200 vargar har passerats för ett par år sen.

Jag hoppas och önskar att licensjakt på varg kommer nästa år! Vill inte ha Vargen runt husknuten. Tydligen så hade denna varg som syntits här följt efter en dam med hund en bit... Hoppas den har dragit vidare nu!


"En rastypisk jägare!!"  =)


"Min folkilskne Killingmachine!!"  Oooh yes! She kan lick you to death!!  


Nä, nu har jag formaterat om datorn och installerat Office igen, så NU kan jag återgå till pluggandet. Bara 2 veckor kvar av Naturkunskapen och Företagsekonomin!! Sen börjar Religionen =( och Hotellkursen. Ikväll blir det att jobba lite! Har ju varit ledig nästan en hel vecka!! DET var välbehövligt kan jag upplysa!

Ha en bra dag!

RSS 2.0