Idag är en sån där dag...

... när man bara vill sova heeeela dagen! Regnar gör det nu med! Har slumrat i soffan ett tag, men nu väntar nog sängen snart. Barnen mina är hos min Syster i Borlänge, de ska visst på Leksand Sommarland imorgon medan jag ska jobba. Hoppas de får lite bättre väder än detta!!

Idag var det för övrigt en spännande dag på jobbet!! Eller ja, alt är ju relativt! Spännande är kanske inte ordet. Men några glada skratt har jag fått... Nästan så vi funderade på om några av pensionärerma varit och nallat i barskåpet! En satt och skrattade åt allt och ingenting, medan två andra satt och sov vid matbordet! :D Ibland är det för härligt att jobba med dessa gamlingar!


Var ute nästan två timmar med AKita i skogen när jag kom hem, så nu är jag mör i kroppen med X antal rivsår på benen... Var dum och hade korta byxor på mig i risig terräng!! :) Men men, shit happens...



En två år gammal bild på mig och Akita!! Snacka om att man har bytt frisyr sen dess!! Kanske ska lägga upp lite bilder på olika frisyrer jag haft de senaste 2 åren!! =D

        

Tja,, lite variation har det ju blivit iaf! :)
Nu ska jag krypa ner tror jag... Men brukar ALLTID bli pigg när jag ska lägga mig för att sova, om jag måste sova... När jag är ledig däremot kan jag slockna när som hellst!! :P

Trevlig helg på er som är lediga!! Själv jobbar jag eftermiddag i helgen! :)

En av de finaste låtar som någonsin har gjorts...

Fullkomligt älskar denna låt med Jewel... Så känslosam och underbar!!! Kan lyssna på den om och om igen, gråter gärna en skvätt till den med :)

Finns gott om denna melodi på Youtube, men inte med studioversion och musikvideon!! När jag väl hittat den så fick man inte bädda in den!! Hmm... Så jag får länka till den istället! Klicka på bilden och hitta dit! Lyssna och njut!



Sånglust...

Tror jag måste ta mig till syster ngn dag för att sjunga lite i hennes studio.. Skulle vara ballt att ha ngt eget på en platta som man kan skryta med! Hahaha... Eller *NOT*. Bara roligt att stå där och leka och låtsas vara stjärna! :) (man måste få leka även fast man är 28!!) 


Drömma om att vara nästa Idol!! Hahaha... In my dreams..... ;D



Fick hem lilltösen idag med. Var meningen hon skulle ha varit hos sin farmor i helgen, men hon hade blivit sjuk! Men jag klagar inte för det, har saknat min lillskrota jätte mycket. Nästan en hel vecka har hon varit borta...

Sen har jag märkt att jag har trogna besökare på min blogg... Man får tacka så mycket!! ;) Det ska väl antagligen snokas för att sedan skvallra vidare om vad jag skrivit!! Eller snarare vad jag INTE skrivit... Men men,, jag tackar inte nej till stigande besöksstatistik!! :D För den delen så är ju inte min blogg hemlig på något vis, så det är ju lönlöst att påstå att jag skrivit ngt som jag inte gjort... Eller?? 



Kände mig så smart på fejjan här igår så jag bjuder på diskussion mellan mig och några av mina polers!! :P
Det är alltså män jag vill förstå mig på!!  Tog bort deras namn och bild så de inte ska känna sig uthängda! :O) Sen kortade jag ner den något med,, det som skrevs innan var lite "personligare".

Jag:   Borde det inte finnas en manual på deras beteende och ett lexikon över vad de säger??! :)
Tjej 1:  hehe ja du det vore nog inte helt fel... :)
Tjej 2:  Kan inte leva med dom men inte heller utan dom!
Jag:   Så sant som det är sagt!! :)  
Kille 1:   "orde det inte finnas en manual på deras beteende och ett lexikon över vad de säger??!" haha den va bra =) 
Jag:  hehe... I have my moments!! ;) 
Tjej 3:  de går inte....o bli klok på dom nej! 
Kille 2:  det är tjejerna man inte blir klok på Anna...
Jag:   Men nej då! Vi tjejer är öppna manualer, men som bekant så brukar ni män slänga den och försöka få ihop det utan tips och råd! ;)
Kille 2:  va!!?? nej du, mer komplicerad varelse får man leta efter. Ni pratar ju inte utan tror vi kan gissa oss till vad ni vill...helt fel;)
Tjej 2:  huvudet på spiken Anna!! 
Kille 2:  känner mig i underläge i den här disskusionen!!!! Vart är den manliga supporten. Killar är idioter!!! ;) *asg* 
Jag:   Hahaha... Det var du som sa't R!! ;)

Hare braaa!!

Juli snart slut...

Men jisses! Var har tiden sprungit?? Snart är det Augusti och skolstart... Helt osannolikt i mina ögon! Känns hel skumt, har inte hunnit med någonting känns det som. Snart ska man sätta sig och plugga igen, vilket kommer bli jobbigt men väldigt motiverande. Jag har inget att förlora längre, det kan bara bli bättre! Vilket det har börjat bli, på alla plan!! Men panikångesten kommer ändå med jämna mellanrum och jag är livrädd, vågar jag ge mig in i detta igen? Vågar jag satsa på detta? Mycket står på spel!! jag försöker vara stark, gudarna ska veta att jag blivit mycket starkare med... Men det finns mer att jobba på! Denna låt speglar mycket hur jag känner, behöver inte sägas så mycket mer än så...

 





J kunde inte hålla sig från vildsvinen länge!! Idag fick Atlas träffa dem i ett annat hägn! Han var tydligen jätte duktig... Det var lite fler grisar och större hägn denna gång. Tänk att man vill förmedla denna lycka om att man har så duktiga hundar, kan inte sägas nog många gånger...  VI HAR VÄRLDENS BÄSTA HUNDAR!!!!!  Om jag varit lite mer tekninsk så hade jag kunnat lägga in ett ljudklipp från i måndags när de skällde så vackert på svinen, men det är jag inte :P

Bilder från hägnet...

Nu är man då hemma från Södermanland... Lär väl bli livat i luckan för jag varit där...  Känns väldigt tungt att lämna J, Atlas och Skurtorp, men jag har med mig fina minnen hem!! Har verkligen haft det underbart där nere.. Långa promenader har det blivit, grillning, trubadurkväll på lokala pizzerian, filmmys, gräsklippning, blåbärspaj och massa hund!! TACK J!!! TACK för allt!!

Igår var vi då till Vildsvinshägnet! Akita var först ut, men innan de släpptes in i hägnet så fick de gå en slinga så hundtränaren kunde få en uppfattning om vad det var för hund vi hade. Akita gjorde väl bra ifrån sig, men när kättingen slog ner mot en plåt brevid henne så ville hon bara till bilen!! Fick beskedet att jag hade en VEK hund!!! :( Kändes lite tungt, trodde hon inte skulle bli insläppt i hägnet ens.. Men han tröstade mig med att det bara betydde att hon hade en "större" minnesbild och att det skulle ta längre tid för henne och mer jobb för att "läka" om hon skulle bli rädd.

I hägnet gjorde hon JÄVULSKT bra ifrån sig!! Stack iväg och letade gris medan man stog kvar med hjärtat i halsgropen, när man plötsligt hörde två skall!! JAA!! Hon hittade grisarna, sen tog hon en tur för att checka omgivningen för att sen återgå till grisarna. Det var konstant skällande på henne och hon gjorde precis som en grishund ska göra!  Hon höll avståndet och hade respekt för grisarna, men ändå var hon tillräckligt nära för att inte tappa dem! HEJJA AKITA!! När hon fått hålla på en stund så beslutade vi oss för att avbryta, inkallning... Ja men tjena tänkte jag bara,, HUR ska jag lyckas med det när hon helt tydligt ÄLSKADE detta!??! Men det var INGA som helst problem! Hon kom direkt när jag kallade henne... Hur stolt får man bli????? :D

Atlas var lika duktig han!! Dock var han liiite för vass i början så vi var rädd att han skulle bli "stångad" av grisen, men efter att grisen fått göra några utfall mot honom så taggade han ner lite och höll avståndet! Våra fiiina hundar som inte har någon som helst erfarenhet av att jaga igentligen, visade sig vara naturbegåvningar!! Nu är Atlas kvar hos husse, de ska antagligen åka till hägn igen innan helgen, sen på lördag får man jaga vildsvin med hund... Blir roligt och se om husse får skjuta gris för Atlas. Själv ska jag jobba... heeela helgen, sen på TISDAG får jag en dag ledig. *pust* Bäst att sova nu.. Men fy för att sova själv! :(


Akita och Gris!


Atlas och grisar!


Akita o Atlas!


Akita o Atlas!

Du betyder mycket!!
"Jag tycker väldigt mycket om dig, jag lyckas inte bli av med dig.... <3 "

SÅ jävla stolt!!!

Idag släppte vi hundarna i Vildsvinshägnet!!! Vi är så jävla stolta... De skulle bli utmärkta vildsvinshundar sa hundtränaren!! De gjorde ALLT rätt!!  Matte och Husse är så stolta som man bara kan bli!! Blir till att fira med gott till kvällen.... Å där krossade vi myten om att en jakthund ska vara halvvild i en hundgård för att funka till jakt och att en kastrerad hane skulle tappa jaktlusten!! =D

Bilder och mer utförligt kommer sen när jag landat i Bjurs... Imorgon kväll vill säga! :)

HARE SÅ JÄDRANS BRA!! *ursäkta svordommarna men jag är så lycklig just nu!!!!*

Ändrade planer..

.. Japp, man är inte bättre än att man kan ändra sig!! :)) Befinner mig nu i Skurtorp hos J... Blev att jag åkte hit idag med hundarna istället för att han skulle komma upp. Har nu ätit mat och druckit vin... Imorgon blir det lite pyssla med allt möjligt, sen på måndag drar vi till vildsvinshägnet!!!!!! TJOHOOOOO!!!!!!  Mamma har tagit över Linnea några dagar nu och Nathalie åker till sin pappi imorgon, så jag har BARNLEDIGT dessutom! Hur gött som hellst!!

Ha de gött och trevlig helg alla, det ´ska jag ha iaf!! :P

Bjuder på fin låt...

Älskar Taylor Swift!! :) Hoppas ni gillar denna....

TJOHOO!!

Det tar sig sa pyromanen!!! :))

Testade skicka det där sms:et om jobbet på lördag idag igen innan jag ringde, och dra på trissor!! Det gick iväg!! Kort därefter fick jag ett sms om att jag fick det!! Så på lördag blir det vikariat från 7 till 14!! Tjiiiiho! Money money money!
På jobbet har det gått riktigt bra, det flyter på och jag känner att detta klarar faktiskt jag... Det är riktigt trevliga arbetskamrater och gamlingarna kan ge en massa goda skratt. Underbart!!

Fick äve ett sms om att J hade bokat tid på måndag för hundarna i Vildsvinshägnet!! Så då bär det av med doggarna för att träna... Ska bli hur skoj som helst!! Man får även en bedömning om hundarna har anlag för att jaga vildsvin.Här öser regnet ner nu, på tiden att det kommer lite! Jag menar, det finns ju stor risk för torka och skogsbränder nu! ;)

hare bra!!!

Morgonstund..

väcktes idag av min far som ville låna hund... Tydligen så hade det gått två älgar här i närheten igår, så han ville ta med sig en hund och spåra lite! Jag klädde snabbt på mig och följde med... Akita var så duktig!! Hon hittade spåren direkt och följde dem! Dock så kom vi aldrig fram till älgarna, Akita hade säkert spårat tre timmar till utan problem om hon fick, men nu valde vi att gå hem. En rejäl tur blev det i skogen idag igen! Blött och eländigt var det, men hur roligt som helst att se hundarna jobba med det de ska jobba med!! :)

Idag ska jag jobba mellan 14,30 och 21,00. Barnens magar är bättre, är säkert vattnet som spökar, de har druckit kokat vatten ett dygn nu. Nä, om man ska ta och röja undan lite här. Dra dammsugarn ngt varv... Längtar till helgen! ade en tanke på att ta barnen på bio och se Harry Potter!! Ngn som sett den?!


Tattooo...


Här är min tatuering jag gjorde för ett år sen ganska precis... Jag fick den i födelsedagspresent av J, en av de finaste gåvor jag fått!! :))  Genomled över 4 timmar i sträck för att få den klar. Sista timmen skakade jag av smärtan. När jag kom hem fick jag feber och hade jävulskt ont... men, vill man bli fin så ;) De två fjärilarna ska symbolisera mina döttrar. Om jag någongång skaffar en till knodd så fyller vi på, en blå fjäril för en pojke eller en till rosa för en tjej :) Är ganska nöjd med den och funderar på ngt mer, ngt litet.. men, det får bli i framtiden... De ska vara genomtänkt och noggrant! Absolut ingen impulsgrej eller nybörjar tattoo. Det ska vara SNYGGT! Herregud, man ska ju leva med den för alltid......


Jaa, vad säger man??! :))

GRATTIS BROR!!!


Min bror och jag som små snälla änglar! :)) <3

Stort GRATTIS till världens bäste bror!! Hela 31 år redan.... Vart tar tiden vägen? JAG ÄLSKAR DIG BRO!!

Idag har det varit fullt ös... Jobbat från 7-15, sen direkt hem till bror för att fika lite granna! När vi kom hem så tog jag och pappa hundarna ut för att spåra vildsvin! Pappa hade sett "ngt Svart" idag när han var ut med hundarna, det var ingen älg och ingen hund,, då är det väl bara vildsvin kvar?! Hundarna blev som tokiga iaf och ville dra efter... Dock såg vi inget när jag var med ut, möjligtvis spår efter vildsvin, men svårt att säga.

När vi kom hem så insåg jag att jag tappat en av mina telefoner någongång, någonstans under den dryga timmen vi vandrat hit och dit i skogen!!! *SUCK* Var i helskotta skulle man börja leta? Dåligt med batteri hade jag i den telen med, så jag kunde ju inte ringa nonstop heller!!! Snacka om irriterande... Tur man är gammal orienterare och har lite sinne att hitta i skog och mark, komma ihåg landmärken och annat. Hittade den efter en kvarts letande i skogen!! :))

Fick förfrågan att jobba i helgen!! Men den där vikariepoolen har jag inte satt mig in i, och när jag skulle svara Ja eller nej på sms:et man fick på jobbförfrågan så fungerade det inte!! Har testat smsa ett antal gånger utan att få iväg det. Får ringa poolen imorgon när jag kommer till jobbet, har inte numret tyvär. SKulle vara surt att missa jobbet för att sms tjänsten inte fungerade...

Nu ska jag mysa med barnen... De är dåliga i magen, mamma med, funderar på om det har med vattnet att göra, men jag är inte dålig ju =/ Skumt är de, hoppas det går över snart...

Skotträdd hund

Som jag skrivit tidigare har jag hund som är livrädd för fyrverkerier och rädd för skott och åska...
Hittade nu en cd skiva på nätet som jag beställt!!! En skiva som innehåller just dessa ljud och som ska användas i hundträning... Man spelar helt enkelt upp skivan hemma i sin ljudanläggning på låg volym en timme om dagen ungefär så hunden får vänja sig vid ljudet och att det inte är farligt!!! Tycker det låter suveränt, helt klart värt att testa!!!

HÄR står det lite mer om den! Själv beställde jag på bokia, där var det lite billigare....


Akita med Älgben förra hösten! Nu ska här jagas på riktigt!

Vildsvinsjakt...








Ja, jag har som kanske märkts hund av jaktkaraktär... Närmare bestämt Älghund! Jag har en och mitt ex (eller vad man ska kalla det :) ) har en. Vi skaffade oss kullsyskon för ca två år sen och i Julas splittrade vi på oss själva och på hundarna. Tiken fick följa med mig och hannen fick J ta... Tung period var det, dels att sära på dem och på oss själva så klart. Men, livet är inte alltid svart och vitt och enkelt och nu har jag även hannen på foder då husse inte har den tid han vill ge busen... Jag är glad att få ha honom här iaf!!

I varje fall så är det ju tänkt att vi ska jaga med dem... Älg var det sagt, men det är svårt att få tillfälle att jaga älg med en otränad hund. Det ska vara jaktlag och det ena med det fjärde, och är man med i ett jaktlag så är det inte ens säkert att du får jaga med din hund.... Mycket med det där tycker jag. MEN, så finns ju vildsvin!! Det fullkomligt kryllar av dem i södra Sverige. Kanske kan man få dem att jaga vildsvin?? Inte istället för Älg, utan som bonus jakt. :) Jag tror det skulle fungera alldeles ypperligt! Pappa har jaktmark här där vi kan få älg möjlighet, och J har i Småland där det finns vildsvin, PERFEKT!!



Jag är ganska så övertygad att de skulle bli bra Jakthundar bara de fick bli kvitt sin skott "rädsla". Det gäller att öva och öva för att få dem vana vid smällandet. Sen finns ju även dem som anser att för att få en bra jakthund så ska den leva i hundgård och vara "halvvild", men jag törs säga att det är Bullshit! Alla hundar har från början varit jägare, även om somliga påstår att just deras hundar inte har något jakt som helst i sig, så finns den där! Krävs inte mycket jobb för att få den att jaga....

Vi har hittat ett vildsvinshägn där man kan få träna sin hund på just Vildsvin... Så troligtvis så kommer jag och J att åka dit med hundarna inom det närmaste för att testa busarna, se vad de går för!! :) SPÄNNANDE!!!

Ökersbo Hundskola finns ett två hektar stort vildsvinshägn där hundar testas året runt.
Här kan din hund möta vårt nya högvilt under kontrollerade former. Hundar som inte riktigt förstått var det handlar om kan också peppas att komma igång med jakten.

Nu ska jag utfodra odjuren här hemma!! :D Alla 4, både de fyrbenta och tvåbenta...
Å ni... Glöm inte Ghost Whisperer ikväll klockan 21,00 på fyran!! ;)

Ledig dag!!

Ooo så skönt det har varit och haft en ledig dag!! Det var en tuff helg... och för att vara praktikant så fick jag göra en hel del. Känns dock lite småsurt att få lika mycket för en hel helg kvälls tid som för vanlig vardag dagtid. Slår vad om att när jag blir vikarie så blir det mest dagtid man får =/ Känner mig liiite utnytjad. Menmen, snart är det över! Snart börjar plugget och då blir det studier för min del!! =D Ska bli skönt att få lite ordning på torpet!!!! Så om 2 år kanske man är Undersköterska iaf!! :)

Dagen har jag tillbringat med Syster och bror hemma hos mamma. Jag bror och Frida tog en tur till Falun dessutom, skulle försöka vara smakråd till Frida gällande kläder, men det gick inge vidare. Fanns inget som föll henne i smaken alls! Tror jag får ta en heldag med henne så man har lite tid på sig att kasta in henne i provhytten!! :) Det SKA gå!! Kikade in på Underverket som äntligen hittat till Falun!! Har ju en udda storlek som 65F-65G beroende på om jag käkat mycket godis en tid eller om jag tränat! :P  Svårt att hitta ngt snyggt i den omkretsen, men de hade en duktig sömmerska där som kunde fixa det om jag hittar ngt i strl 70 :)   Men, det lär väl kosta därefter med kan jag tänka...... Nåja, nu har man valmöjligheter iaf.


Min "lilla" Linnea och älskade lilla syster!!


Min Stilige storebror!!

Nu blir det nog att slänga omkull sig, för imorgon blir det förmiddagspass!!

Tack å hej!

Grå trist söndag...

Regn regn regn... Inte helt ovanligt för en svensk sommar. Sitter och glor ut och väntar på att börja jobba, men sen imorgon är jag LEDIG!! Känns gött när man har jobbat 6 dagar denna vecka... Hoppas på lite bättre väder då,, men tydligen så är ytterligare ett oväder på väg upp över landet. *suck* Blir storstäd då da.

Läste lite på aftonbladet.se.... 17- årig flicka död i krasch!! Troligtvis använde hon inte bilbälte. TRAGISKT!!! När ska vi lära oss att använda detta livräddande bälte? Jag använder ALLTID bilbälte! Är alltid noga med att de som åker med mig använder det... De ungdommar som överlevde kraschen har säkert lärt en läxa av detta, synd att de skulle behöva mista en vän för den. Jag bodde inte långt därifrån när jag bodde i Eskilstuna... Eller rättare sagt Tumbo. Läskigt... 

Detta får bli dagens läxa... Använd ALLTID bilbälte, även om du bara ska åka några hundra meter på vägen. Man vet aldrig när olyckan är framme och bältet är en billig livförsäkring!!

Fredag...

Nyss hemkommen från "jobbet"...
Idag var en riktigt rolig dag på jobbet!! Har trevliga arbetskamrater och plus att idag kom vårdhunden Trixie på besök!! De äldre gillar verkligen det besöket. De skiner upp och pratar med den lille krabaten som de aldrig gör med oss... Underbart!!!

Nu ska jag ut med doggarna en sväng, sen blir det slappa i soffan en stund... Jobbar kväll heeeela helgen! =/
Ha en trevlig kväll och helg!!

Nu är tidningen inköpt!!



Här är dem... Mina kändisar!! :D Häftigt att det blev en så stor artikel som det blev.... Hela 2 uppslag i tidningen, Plus omslag!!  Hur fränt som helst, å min Atlas blev med!! Så ut och köp tidningen Trucking nu och spana in mysAtlas!! Hoppas nu att artikeln kan generera en massa jobb för J och hans firma nu! Ska ni anlägga en våtmark eller en damm, så vet ni var ni ska vända er. :)  

Tack J för att jag fick lägga upp bilden på er!!!

Vår Atlas är en kändis!! :)

Snackade med J nyss och han berättade att han och Atlas äntligen kommit med i tidningen Trucking!!! :))) Första sidan!!! Tyvär har de inte Trucking så man kan läsa på nätet, men hittade ett litet omslag där J är med, sitter i sin special dumper som tar sig fram i de mest besvärliga lägen!! COOOOOLT!!!!



Ska se om jag får tag i tidningen, Atlas var med husse på jobb nere i Skåne en gång då han lyckades komma på bild!! Sicken Linslus. Min lilla kändishund... Klart man måste ha tidningen då! Får även höja försäkringspremien på honom efter detta tror jag ;)


Min super heta kändis Atlas!! :)

Bröllops duellen... Kate Lopez :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och se på lite film... Har hyrt Bröllops duellen med undersköna Kate Hudson och Anne Hathaway! Fördelen med att vara ensam är att man kan se på typiska kärringfilmer utan att ngn pustar av tristess brevid en... :D Skönt att vara ledig imorgon och slippa kliva upp innan 6.00.


Visst är Kate vacker som få?!!!??










Men på vissa bilder är hon FRUKTANSVÄRT lik Jennifer Lopez!! En BLOND Jennifer Lopez....
Eller är jag den ende som tycker så????? :P


The REAL Jennifer Lopez!! ;)

Ställ dig i kön!!

Ja, ställ dig i kön... På sista tiden så har väldigt "många"  visat intresse i mina 1½ hundar. Igår kväll kom en sommar granne hit för att förklara att han var väldigt intresserad av att låna min "gråhunds tik" för jakt uppe i Norrland!!!!!!

För det första: Hon är inte injagad ännu..
För det andra: Hon är aníngen skotträdd.
För det tredje: JAG vill jaga med henne.
För det fjärde: Jag vill inte låna ut min hund!!!! Tänk om ngt skulle hända henne.. :(
För det femte: Hon är ingen Gråhund, utan en Jämte/Karel... :D

Likaså pappas jaktlag har visat intresse av både Akita och Atlas!! Hundárna är inte injagade och redan eftertraktade älghundar! INTE illa!!!! Nä, hundarna är mina och J's och vi "lånar" inte ut hundarna... Möjligtvis om vi får följa som hundförare ;)


Atlas


Akita.

Imorgon är jag ledig en dag, sen blir det helgpass... eftermiddag/kväll!! :) Kommer nog gå bra, men det är en omställning att jobba så här! Från inget till fullt ös. Men, jag klagar inte. Roligt att ha ngt att göra, sen är vissa av gamlingarna riktigt roliga så man får sig några goda skratt!! TACK!

Äntligen Spökdags!!

SOM jag har längtat efter att GhostWhisperer ska börja igen! Sen jag flyttade från J har jag inte prioriterat extra tv kanaler, det har varit, eller ÄR knapert med pengar så man får spara på det som går att spara på, som tex tv kanaler. Lite jobbigt när man inte kan följa sina favorit serier som man vande sig med när man hade trean och femman mfl, men det går! Därför är jag extra glad nu när Ghost Whisperer kommer tbx till fyran ikväll kl 21!! :D



Idag har jag fått hoppa in som vikarie på "jobbet"!! Jag kommer alltså få lön för denna dag och inte aktivitetsstöd fråb FK!! Känns riktigt gött att få in lite extra stålar!! :D Är lite trött idag dock, blev inte mycket sömn då Svante var här inatt... Satt i Linneas rum och tjattrade till klockan mycket.... Blir en tidig kväll ikväll skulle jag tro! :)


Movie tajm...

Nu har jag och barnen + en Svante varit och hyrt lite film!! Första gången på en evighet man gör det... Svante kom förbi idag när jag var och jobbade och ska sova med Linnea inatt, sen drar de till Falun imorgon. Imorgon ska jag faktiskt jobba på riktigt!! Ingen praktik alltså.. De hittade tydligen inga vikarier till imorgon, så då fick jag snabbt hoppa in som det istället. Känns riktigt gött!!

Vi var ner till Smälingen idag hela högen med, Atlas busade och simmade efter pinnar ett tag, medan Akita väntade för att sno pinnarna när han kom upp på torra land. Känns som att livet är på väg uppåt nu!! Verkligen på tiden.... Saknar ett par personer bara, ganska så mycket!!

Nä, nu blir det film...


denna valde Linnea...


...och denna valde Nathalie!


So, see you later...

Hahaha... Lämna inte ditt barn på Kommunal musikskola!!



Garvar ihjäl mig!! Ska aldrig låta mina barn börja spela trumpet!! ;D
Tack Katarina för att du visade mig detta!!

Poker Face...

Pijuu vilken "vit" helg! Har lekt målarmästare hos bror min hela helgen... Åkte dit på lördagen och började med att grundmåla två fönster och en dörr. Åkte hem och hämtade sovgrejer då jag skulle bli bjuden på vin till pokerkvällen som skulle bli av!! :D Var en trevlig kväll, som det alltid brukar vara med Bror och Frida med sällskap!! Nu suger man ju rejält på Poker och när vi bara var tre kvar (hade genom fegspel lagt mig och därmed lyckats hålla mig kvar i leken)  så beslutade jag mig för att köra en "all in" för att göra slut på eländet. Hade värdelösa kort på hand!! Given förlust tänkte jag. Men dra på trissor, de andra två LA sig efter att ha slängt in en del marker... Så ja,, easy money!! :) Synd vi inte spelade om riktiga pengar! :P Körde samma tills jag åkte ur...



Idag vaknade jag i Brors soffa med en Atlas mellan mina ben... Ja, en Atlas, min älskade hund trivs nära matte när det är sovdags, mellan mina ben ligger han och sover. Snuskigare än så var det inte ;D Å förresten så fyller svägerskan Frida 31 år idag, så det var bara till att sjunga skönsång på morgonen det. 

Efter frukost tog jag tag i måleriet igen... Tror jag blev aningen allergisk av lackfärgen!! Det killade något kopiöst i näsan när jag målade. Nös 100 gånger ungefär! :))  Men, nu har de iaf vita fönsterkarmar och vit dörr i köket! Snyggt värre blev det!! Känner mig relativt nöjd...
Nu ska det snart sovas, börjar 7 imorgon igen.

Natti natt!!

Äntligen helg!!!!!

Slutade 14 idag!! Skönt att få komma hem och vila upp sig ett par dagar... Har varit mycket denna vecka! Massa nytt för både mig, barnen och hundarna... Men vi har grejat det galant allesammans! Jobbigt att axlarna mina har börjat värka som bara den igen! Hårda som steeeen... Blir inte så mycket lyft, men dumma arbetsställningar när man hjälper de äldre!

Får se om jag orkar mig till bror sen i helgen för att hjälpa till med att måla dörr och fönster... Undrar om jag ska gå och kika om paps börjar få ordning på uterumet... Fönster kom upp igår såg jag :)


Bilder från förra veckan....



Mer död än levande!!

Herre min skapare vad jag är trött!! Började idag 6.45 och hade ställt telefonen på ringning 5,30 så jag skulle hinna komma upp och göra mig iordning, dricka kaffe och gå ut med hundarna... Tjoho vad jag kom upp i tid! *NOT* Vaknade och kikade på klockan, 6,15!!! Lite smått panik när jag stressade ut med hundarna i regnet medan kaffe blev färdigt. Sminka sig och göra iordning sig hann man ju inte på långa vägar!

Blev att slänga i sig kaffe och smörgås i bilen på väg till jobbet. Väl där skulle jag försöka ta mig in i omklädningsrummet! Hejja! Var helt övertygad om att jag glömt koden när jag inte kom in efter 20 försök... Gick upp och frågade efter koden, vilket var den samma som jag slagit. Ryck lite i dörren för den kan krångla ibland, sa dem till mig. Sagt och gjort. Stog i källaren och slog koden gång på gång. Röck och slet utan något resultat. Gick upp igen och fick sällskap med ner av en kollega som öpnade dörren på första försöket!!!!!! Slog igen dörren och så skulle jag försöka igen... Gick INTE! Inte min dag idag.... Trött som en gris är jag!! Ska hoppa in i duschen nu, sen blir det kanske att åka till Grycksbo för att umgås med Jenny, Frida och bror. Trevligt :)) Om jag lyckas hålla mig vaken vill säga.........


Fullt ös spar tid...

Snacka om att man är ovan att jobba heltid och samtidigt själv ta hand om 2 hundar och 2 barn. Kan ju bara tacka han där uppe för att jag har så in i nordens goa duktiga barn!!

Slutade som sagt 21.15 igår kväll vilket innebar en sen kväll innan barnen var i säng och hundarna klara för natten... för att inte tala om mig själv. Men det blev någon timmes sömn iaf innan klockan ringde 5,45 och dags för en ny arbetsdag.

Det går ganska bra på jobbet måste jag säga... Klarar mig någorlunda själv med vissa personer. Måste dock säga att det känns bra skumt att torka en gamling i rumpan efter toabesök. Men, vanesak!!

Slutade 14.00 så det hanns med en hel del efter det. Har handlat, fixat mat, tvättat, hälsat på mami å papi, dammsugit, promenerat hundar, hälsat på farmor å farfar, duschat hundar och lite annat småplock... Hejja mig! Imorgon blir det jobb mellan 9-16. Så då blir det nog inte så mycket gjort. Kanske ska springa på Jenny som är på besök i Bjurs ett par dagar! Det var länge sen...

Pratade med J i telen nyss, tydligen så var det ett hejdundrande oväder i E-tuna!! Hoppas INTE det kommer hit! =/  Slänger in lite bilder från förra ovädret vi hade här för några dagar sen.







Syns kanske dåligt, men vägarna var floder! :) 14 mm på tio minuter. Inte illa!!

Trött trött... Första dagen avklarad!

Japp, då har denna dag tagit slut.... Det har gått riktigt bra måste jag säga. Spritat händerna jag vet inte hur många gånger idag!! Pendlat mellan rummen på Bjursåsgården. Det fanns en av varje där... Så det var lite variation på arbetet!
Men nu är jag trött som en gris. Börjar 7 imorgon bitti, så det blir att gå och sova nu.

Linnea har varit en ängel här hemma!! Tagit hand om lillasyster och hundarna...... SÅ duktig! Ringde hem på rasten för att höra hur det gick, Nathalie svarade. Frågade vad hon gjorde, -plockar ur diskmaskinen! säger hon glatt... ÅLinnea lagar mat! Ååå... Man blir så glad!! :D 





ÄLSKAR ER mina små änglar!!!!  <3

Förberedelse...

Plockar och donar inför dagens jobb, ta hand om gamlingarna... Hoppas jag grejar detta nu!! Jobbar 13 - 21,15 idag och imorgon blir det 7 - 14. Skönt att komma tbx till verkligheten! PÅ TIDEN!!! :D   Har skrivit telefon- och  Kom Ihåglista till barnen... Varit ute med hundar, duschat, diskat, tvättat lite,, nu ska jag snart göra en snabblunch. Fullt ös!  Hoppas att Linnea grejar detta nu,, men det tror jag nog, hon är en stor tjej! Kanske skulle de följa med och titta på fotboll ikväll, sista serie matchen för BK Tåpaj... Synd jag inte kan vara med :(



Sunes Jul i sommar tid :)

Sitter och är lite smånervös inför morgondagen, så jag satt och kikade på gamla Sunes Jul....
Bara älskar Rudolf!! Tänka sig att detta gick 1991... Tiden går snabbt. Klart bästa julkalendern någonsin!!!


Här bjussar jag på julbaket. Njuuut!

Sista dagen av ledighet...

Sen börjar allvaret. Ska bli riktigt nice att komma igång nu!! Dock har man lite dåligt samvete över hundar och barn... Inte lätt att jobba heltid när man är ensamstående med 2 barn och 2 hundar... Det är tungt! Speciellt när det kommer vara skift så man jobbar tidiga mornar ibland och sena kvällar ibland, plus varannan helg. Men, det löser sig nog. Jag har så duktiga barn som är snälla mot varandra... Så har jag ju som sagt även släkten till hjälp.

Igår kväll var vi ner till Ljustjärnen och fiskade lite, eller vi gick ner för att titta när de andra fiskade... Mitt fiskespö befinner sig nere hos J!! Glömde det sist jag var där. Han hade använt det vid midsommar då linan gått av, så jag måste fixa ordning det... Var på tiden!! :)  Mams fick botten napp när hon metade och lyckades till slut slita loss det, men då for det upp i trädet och där satt det! Så var det slutfiskat för hennes del.. Men det bidde en hel del abborre...

Linnea... Dock fiskade inte hon!! :)


Atlas simmade efter pinnar...


Mormor och Nathalie fick en liiiten fisk! :)


Mina fina!


2 dagar kvar...

Lördag idag, söndag imorgon! Sen blir det måndag och dags för praktiiik! Kommer börja kl 13 och sluta 21.15... Skönt det är i Bjursås så man är hemma på 5 röda :) Min stora tjej ska vara hundvakt till hundarna och barnvakt till lillasyster sin, jisses vad stora de börjar bli. GIVETVIS så har hon hjälp av min farmor och min mamma och pappa som alla bor granne med oss här ute på landet. SÅ det kommer säkerligen gå bra...
Det är nog bara bra för henne att få känna sig lite vuxen och ta lite ansvar,, hoppas jag.

Jisses vilket åskoväder det var igår kväll! Höll i sig flera timmar, regnet var välbehövligt dock. Sitter och funderar på vad man ska hitta på dessa 2 sista lediga dagar... Kommer få jobba varannan helg med, vilket känns lite sådär lagom roligt.
Kommer knappt ha möjlighet att träffa J något :(  
Han är förövrigt nere i Uddevalla nu och kikar på Cross VM!!! GAH! Jag vill med!!!! Var där ett år och det var riktigt häftigt! Man kanske ska satsa på det nästa år! Någon som vill vara med????



Fast nu läste jag HÄR att det kanske inte blir något VM nästa år i Uddevalla!!! :(((

Friends!!

Här är för alla de underbara vänner jag har!!!
För er alla som finns där för era vänner...
Äkta vänner är de finaste som finns,, sug åt er........


Jag är så glad som har er som vänner!!!
Jag finns här för er, närsom...

<3 <3 <3




 

F**k you very much!

För er alla som snackar skit och tycker om att trycka ner de som inte är lika lyckligt lottade...
För de som utnyttjar andras godhet...
För de som ljuger ihop vad som helst för att, ja, jag vet inte varför!!!
För er alla.. F**k you very very much!!

Sköt ditt eget skithus istället för att bajsa i andras säng... ( va f-n blev det där?? :P )



Bara för att klargöra en sak:
Jag har ALDRIG påstått att NÅGON någonsinn skulle vilja ha mig men att någon annan stått ivägen för min lycka med denne någon....

Lotta, du är min trognaste prenumerant på min blogg och den ärligaste person jag vet,  har jag någonsin påstått att någon står i vägen för min lycka med någon,, mer än jag själv då???? Är jag senil??
Har enbart tyckt att två vuxna personer kan få bestämma själva över sina egna liv utan att andra ska lägga sig i och spy galla över en och få många inblandade att må skit över detta! Är det fel av mig att tycka så?? I liked u all....

Parapapapa...

Haha.. Jag har denna sommarplåga på Hjärnan!!

Jag och min yngsta dotter springer och "sjunger" RAPAPPAPAPAPAPAPA... RAPPAPAPAPAPAPAPA :))

Nu blir det mer sol, bad och mys... För efter helgen börjar praktiken! :D
PUSS!!

Vill till Lagerhaus!!!

Måste se till att ta mig till Lagerhaus snart!! Fast å andra sidan... Går jag in där så blir jag väl deprimerad för att jag inte kan köpa allt jag vill ha. Börjar praktiken på måndag och kommer få aktivitetsstöd, vilket man inte blir superrik på, fast å andra sidan,, om jag kommer in på plugget till hösten så har jag chans att få vikariera på min praktikplats!!!! Vilket kommer ge en extra slant... Låter väl bra??? :)



Jag har förälskat mig i turkos, rosa och prickar!!! Märks det??? Allt från Lagerhaus!!!

Visst är det fina saker?!


Vilken talang!

Satt och läste lite bloggar och snubblade in hos en tjej... Två låtar hade hon där hon sjöng och spelade gitarr! JISSES vilken talang!!! Jag blir så glad av att höra sånna talanger, jag riktigt ryser...

kika in HÄR och lyssna på Carin!!!


Ja, så har jag då varit och hälsat på J och Nea i några dagar... Det har varit sååå mysigt att vara där nere! Vi har käkat och druckit gott, varit och badat med barnen, rensat rabatter och gjort det så himlans fint! Jag och J tog en tur på hans cross, jag satt bak och klamrade mig hårt fast när han blåste iväg i 120 för att visa en mysig enslig badplats, kändes som att man var 14 igen!! Underbart väder och hur mysigt som helst! Hundarna trivdes med att vanka runt på gården. Var tungt att åka därifrån...........

Jag har en hel del bilder från helgen, men eftersom J inte vill vara med på bild på nätet så accepterar jag det fullt ut och lägger ut på omgivningen istället... :)) Ibland är jag bra snäll :P


kvällsdopp i Väsbyviken


Linnea



Trädgårdslandet vi slet med i flera dar! :)


SÅ söta lampor hittade vi på Växtriket!! 7 st i tre olika färger pryder nu rabatten!!

Hare brae :)

Världen är grym...

Tänk att gå och bära på ett liv, längta så efter den lilla och känna sparkarna, känna livet inom en... Kommer ihåg att det var det vackraste jag upplevt!! Tänk att JAG skulle bli mamma!! Jag VET hur det känns att vara så lycklig! Vad jag däremot INTE vet hur det känns, jag kan bara ana...

...tänk att känna sammandragningar i v 23! Tänk att få åka ambulans i ilfart till sjukhus för att sedan föda en livs levande liten tjej!! Tänk dig att läkarna springer med henne för att göra allt de kan för att hjälpa henne att fortsätta sitt liv, att inte få hålla henne i sin famn som är det finaste man kan göra Inte känna lyckoruset och glädjetårarna som faller ner över kinden. Att inte få hälsa sin lilla välkommen till världen... Tänk att föda ett liv och efter ett litet tag få beskedet att hon inte klarade sig!! Hennes lilla kropp orkade inte...

Jag hoppas innerligt att du hittar styrka att ta dig igenom detta vännen!! 

Sov gott lilla Alice!!!


Bilder från inflyttningsfest som utlovat!!

TACK Katarina för att jag fick sno bilderna!!!! =))


Jag med "Mr Handsome"... Min soffgranne under måltiden :)

Elise å Ja...

En del av gänget vid minigolfbanan

Kunde lika gärna varit på US Open som minigolfbanan!!!

Mitt minigolf crew!! Robin, Emma och Olle...

Tack för en Kanontrevlig kväll ni som var där!! Kram på er alla!


hemkommen...

... å tomt är det här :(   Har haft underbara dagar med sol, bad, trädgårdspyssel, god mat och en massa annat skoj hos J och "hemma", känns som hemma ännu... Trots man flyttade där ifrån den 19 December 2008. Vi kikade på huset tillsammans efter att jag suttit och tittat på det på nätet och drömt mig bort mååånga gånger! lyckades till slut få honom att åka och titta på det och vi blev fast.  Nu är man hemma i Bjurs igen... Känns så oerhört tomt!!

Skriver mer imorgon! Är bara helt tom nu. Trött som en gris...  Ska slänga ut bilder från inflyttningsfesten med sen.

Sov gott alla nattsuddare...

RSS 2.0